Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια! (Ιάσονας, Η αργοναυτική εκστρατεία)

Γράφει ο Μερκούριος Αυτζής

«Πανάρχαια και πλούσια η ελληνική μυθολογία, γονιμοποιεί τον παγκόσμιο πολιτισμό μέχρι τις μέρες μας» γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της «Ιάσονας, Η αργοναυτική εκστρατεία» η συγγραφέας Άννα Χατζημανώλη ως ένα εισαγωγικό σημείωμα παρουσίασης. Και δεν έχει άδικο. Δεν είναι λίγα τα λογοτεχνικά βιβλία γνώσεων που κυκλοφορούν στο εμπόριο (εγχώριο και διεθνές) και αντλούν τα θέματά τους από την αστείρευτη πηγή της ελληνικής μυθολογίας. Το συγκεκριμένο μάλιστα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο είναι επανέκδοση της ήδη επιτυχημένης σειράς για παιδιά από τον εκδοτικό οίκο Κίρκη.

Ιάσονας, Η αργοναυτική εκστρατεία

Συγγραφέας: Άννα Χατζημανώλη

Εικονογράφηση: Μιχάλης Καζάζης

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο 2015

Ο Ιάσονας, ο αρχηγός της περίφημης αργοναυτικής εκστρατείας, αναλαμβάνει μετά από αίτημα του θείου του και βασιλιά Πελία να φέρει το χρυσόμαλλο δέρας από την μακρινή Κολχίδα.

Πενήντα παλικάρια, από τα πιο ξακουστά, θα τον βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή. Ανέβηκαν στην Αργώ και το μαγικό ταξίδι άρχισε. Οι περιπέτειές τους σε αυτό το ταξίδι πολλές και θαυμαστές. Στο δρόμο τους συνάντησαν φτερωτά τέρατα, πέρασαν από τις συμπληγάδες πέτρες, κινδύνεψαν. Κι όταν έφτασαν στην Κολχίδα, νέες δυσκολίες και νέοι κίνδυνοι τους περίμεναν. Τα κατάφεραν όμως και ο Ιάσονας πήρε το χρυσόμαλλο δέρας με τη βοήθεια της Μήδειας. Το ταξίδι της επιστροφής δεν ήταν ευκολότερο. Και πάλι μύριοι οι κίνδυνοι. Σειρήνες, πλαγκτές πέτρες κι ανεμοθύελλα …, ώσπου επέστρεψαν στην Ιωλκό. Ο Θησέας παρέδωσε το χρυσόμαλλο δέρας στον Πελία αλλά αυτός αρνήθηκε να του δώσει το θρόνο.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο, με ανανεωμένη γραφιστική ταυτότητα και νέο σχήμα, εύληπτο και κατανοητό στα μικρά παιδιά που γίνεται ακόμα πιο προσιτό με την πετυχημένη εικονογράφηση με κολάζ από τον Μιχάλη Καζάζη. Το επίμετρο στο τέλος του βιβλίου δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνική του κολάζ αλλά και τον τρόπο εργασίας του εικονογράφου.

Ένα βιβλίο κατάλληλο για κάθε παιδική βιβλιοθήκη και για εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.