Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Γνωρίζω τη Μυθολογία)

Με μία νέα σειρά που περιλαμβάνει δύο βιβλία και φέρει τον τίτλο «Γνωρίζω τη Μυθολογία» των εκδόσεων Μίνωας, η Ιωάννα Μπαμπέτα επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει στα πολύ μικρά παιδιά την αγάπη για τη μυθολογία μας αλλά και την αγάπη για το βιβλίο. Το πρώτο από αυτά φέρει τον τίτλο «Οι 12 Θεοί του Ολύμπου» και το δεύτερο «Οι άθλοι του Ηρακλή».

Γνωρίζω τη Μυθολογία

(Οι 12 Θεοί του Ολύμπου & Οι άθλοι του Ηρακλή)

Κείμενα: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Θάνος Τσέλης & Ειρήνη Ζελέσκου

Εκδόσεις: Μίνωας, 2016

Με μια ολιγόστιχη παρουσίαση και κείμενα που διακρίνονται για τη λιτότητα και την περιεκτικότητα του λόγου, «οι 12 Θεοί του Ολύμπου», η Ήρα, ο Ποσειδώνας και οι άλλοι, με πρώτο και αρχηγό τους το Δία, παρελαύνουν στο πρώτο βιβλίο. Και παρουσιάζονται στο μικρό παιδί με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους φαντάζονταν. Ικανούς να δαμάζουν τον κεραυνό, τις φουρτούνες, την παγωνιά, τον πόλεμο, την άνοιξη, τον έρωτα, τη ζωή…

Στο δεύτερο βιβλίο «οι Άθλοι του Ηρακλή», ο λόγος και πάλι λιτός και περιεκτικός. Έχει παλμό και δύναμη, τη δύναμη του ήρωα. Και ο μικρός αναγνώστης απολαμβάνοντας την αρμονική συνύπαρξη εικόνας και λόγου μαθαίνει για τον μεγαλύτερο και πιο ξακουστό ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, που χάρη στη δύναμη και τη γενναιότητά του, κατάφερε να νικήσει θηρία και τέρατα. Και με την εξυπνάδα του μπόρεσε να πραγματοποιήσει τους δώδεκα άθλους, που του ανέθεσε ο ξάδερφός του ο Ευρυσθέας.

Και οι δυο επιλογές εξίσου μοναδικές. Και η συγγραφέας, που γνωρίζει καλά την ευαίσθητη ψυχή του μικρού παιδιού, απαλλάσσει τους παραπάνω μύθους από τις λεπτομερείς περιγραφές και αναδεικνύει την ουσία των νοημάτων τους.

Οι εικόνες των Θάνου Τσίλη και Ειρήνης Ζελέσκου που πλαισιώνουν τα κείμενα αδιαμφισβήτητα αγκαλιάζουν τους μύθους και λειτουργούν ενισχυτικά. Έτσι που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να φανταστούν τις εξελισσόμενες σκηνές, να ταυτιστούν με τους ήρωες και εντέλει να τους αγαπήσουν.

Δύο εξαιρετικά βιβλία που θα αγαπηθούν από τους μικρής ηλικίας αναγνώστες και αναμφισβήτητα διευκολύνουν το έργο γονιών και εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.