Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια!(Έλα στη φύση, έλα στο ΜΠΛΕ/ Έλα στη φύση, έλα στο ΠΡΑΣΙΝΟ)

Έλα στη φύση, έλα στο ΜΠΛΕ

Έλα στη φύση, έλα στο ΠΡΑΣΙΝΟ

Συγγραφέας-Εικονογράφος: Βαγγέλης Ελευθερίου

Ηλικία: 2-5

Εκδόσεις: Κέδρος

          Δύο εξαιρετικής αισθητικής βιβλία για μικρά παιδιά με οικολογικό περιεχόμενο. Στις σελίδες τους ξεπηδάει όλο το φυτικό και ζωϊκό βασίλειο της θάλασσας και της στεριάς. Βιβλία στα οποία η γνώση γίνεται αναζήτηση μιας και η ευαισθητοποίηση του παιδιού περνάει μέσα από την ολοσέλιδη, ευρηματική και γεμάτη κίνηση εικονογράφηση του Βαγγέλη Ελευθερίου.       

          Μια ευκαιρία λοιπόν για βουτιά στον μαγικό κόσμο του βυθού που γίνεται αφορμή για συζήτηση. Μια δυνατότητα για βόλτα στις ομορφιές του δάσους όπου ακόμα και το όπλο ενός κυνηγού ανθίζει και αλλάζει χρήση. Ευκαιρία για τα παιδιά τούτα τα βιβλία να συλλαβίσουν από το πρώτο ξεκίνημά τους το μαγικό αλφαβητάρι της δημιουργίας, οικοδομώντας αξίες αγάπης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

          Τα βιβλία χωρίζονται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος η γνώση περνάει μέσα από το συναίσθημα με οδηγό τις εικόνες. Στο δεύτερο που είναι και το καθαρά γνωστικό, υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και δημιουργικές δραστηριότητες αντίληψης και μνήμης με θέμα το περιβάλλον. Επίσης, παιχνίδια γνώσης, σταυρόλεξα, εικονόλεξα και ποικίλα ερεθίσματα. Τέλος, στο τρίτο μέρος, υπάρχουν διαθεματικές προτάσεις βιωματικής προσέγγισης. Σ' αυτό το τελευταίο στάδιο η έμπρακτη αγάπη και το  ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτυπώνονται σε ιδέες προς τα παιδιά να συλλέξουν φυλλαράκια και να τα ταξινομήσουν, να καθαρίσουν κάποιο χώρο μαζεύοντας σκουπίδια, να διακρίνουν τις αποχρώσεις των χρωμάτων, να παρατηρήσουν ζωάκια, να φανταστούν και να διηγηθούν την ιστορία ενός φύλλου, κοχυλιού, σκουπιδιού κ.α.

          Μπλε ή πράσινο, πράσινο ή μπλε... απ' όπου κι αν αρχίσει το παιδί, ο γονιός και ο εκπαιδευτικός, είναι σίγουρο ότι στο τέλος αυτών των βιβλίων θα έχουν αυξήσει την οικολογική τους ευαισθησία και συνείδηση, θα έχουν αγαπήσει περισσότερο το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.