«Το μαζί κάνει θαύματα»: Μία κονσέρβα ο καθένας μας δεν είναι πολύ για να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων του νησιού μας

Η Μαρία είναι γνωστή σε πολλούς από μας σαν τη γυναίκα με το καροτσάκι που γυρίζει την πόλη της Κω απ’ άκρη σ’ άκρη και ταΐζει τα αδέσποτα. Ταΐζει καθημερινά 300 ζώα. Με αφορμή ένα ατύχημα που είχε στο πόδι και τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο και μιας και για ένα διάστημα η Μαρία έχει βγει «εκτός υπηρεσίας», μια ομάδα πέντε νέων της Κω αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να μαζέψουν τροφές ώστε να καλύψουν τα «πόστα» της Μαρίας που έχουν μείνει στον «αέρα» από την απουσία της.

Η πρώτη ανάρτηση έγινε στο facebook από την Λουκία Σπηλιοπούλου στις 12/7:

«Χρειαζόμαστε τροφές. Μια κονσέρβα ο καθένας μας μπορούμε πολλά. Παίρνω το θάρρος πάλι.. Η Μαρία με το καροτσάκι είναι στο νοσοκομείο με μεγάλο χειρουργείο στο ποδι.. Που σημαίνει ότι όλα τα πόστα της είναι στον αέρα Η Μαρία γυρίζει κάθε μέρα από την μία άκρη στην άλλη το νησί μας και ταΐζει αυτές τις ψυχούλες.. Ταΐζει καθημερινά 300 ζώα. Για ένα διάστημα η Μαρία δεν θα μπορεί να το κάνει αναλαμβάνουμε εμείς.. Με δική μου πρωτοβουλία παίρνω το θάρρος να ζητήσω την βοήθεια σας στο ελάχιστο. Οποίος έχει την ευχαρίστηση να βοηθήσει να διαθέσει αν επιθυμεί έστω μια κονσέρβα στη Μαρία να μου στείλει μήνυμα ευχαριστώ πολύ για να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε και να ταΐσουμε τα γατάκια όλοι μαζί ευχαριστώ. Όποιος μπορεί,  ό,τι μπορεί να το αφήσει στο groom room στο Πλατάνι. Το μαζί κάνει θαύματα»

60 άτομα ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν την έκκληση και για τρεις εβδομάδες ήταν αρκετά. Όμως τώρα οι τροφές τελειώνουν και υπάρχει ανάγκη για νέα κινητοποίηση. Υπάρχει ακόμη ανάγκη για στειρώσεις σε αρσενικά και θηλυκά και μακάρι ο Δήμος να μπορούσε να συμβάλει σ’αυτό.

Όποιοι από σας μπορείτε να συμβάλετε έστω και με μια κονσέρβα μπορείτε να αφήνετε τις προσφορές σας στο  Groom Room (Ασκληπιού 57 στο Πλατάνι) και στο Mousoudes (Μπουμπουλίνας 29). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Loukia Spiliopoulou στη σελίδα της στο facebook:

https://www.facebook.com/loukia.spiliopoulou

Μία κονσέρβα ο καθένας μας δεν είναι πολύ για να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων του νησιού μας.  Κι όπως λέει κι η Λουκία: «Το μαζί κάνει θαύματα»

*Η φωτογραφία δείχνει τις τροφές που μαζεύτηκαν από την πρώτη ανάρτηση της Λουκίας.

Μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα?

 

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 1 μέρα miranta

    Τα αδέσποτα είναι πολύ τυχερά ζώα σε αντίθεση με τα δεμένα σκυλιά 24 ώρες το 24 μόνα τους να λίγο όντα στο γαύγισμα.Κάντε κάτι γιαυτα.Τι ζωή έχουν έτσι;Ας τα αφήσουν ελεύθερα οι φιλόζωοι που τα έχουν.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.