Το κτίριο της Αίγλης και του Ορφέα στο βιβλίο «Αν τα κτίρια μιλούσαν» ,γράφει η Ροδοθέα Τάταρη

Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ «Αν τα κτίρια μιλούσαν» περιλαμβάνει κείμενα μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος Δημιουργική Γραφή.

Σχολεία, δημαρχεία, θέατρα, νοσοκομεία, και πολλά ακόμη κτίρια ζωντανεύουν και διηγούνται την ιστορία τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα κείμενα, γράφει και η Ροδοθέα Τάταρη από την Κω για το κτίριο της Αίγλης και του Κινηματογράφου ένα πολύ όμορφο κείμενο. Η Ροδοθέα, σπούδασε Παιδαγωγικά και οι Μεταπτυχιακές Σπουδές της αφορούν τη δημιουργική γραφή.

Παρακάτω το κείμενο όπως δημοσιεύεται στο βιβλίο :

 

Casa del Fascio-Αίγλη και Κινηματογράφος Ορφέας Κως

«Ακούω. Βουητό. Θόρυβος, πολύς θόρυβος. Τι συμβαίνει; Νιώθω. Χέρια. Άνθρωποι. Με αγγίζουν, με δημιουργούν, με μεγαλώνουν. Βλέπω. Βλέπω μακριά, πολύ μακριά. Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος. Πόσο μικροί οι άνθρωποι. Δεν μένουν όμως ακίνητοι, συνεχώς πηγαίνουν και έρχονται κάνοντας φασαρία, αγγίζοντας και δημιουργώντας. Μερικοί απλώς μιλάνε και άλλοι κοιτάζουν με ενδιαφέρον. Αλλάζουν γρήγορα οι άνθρωποι , τόσο γρήγορα. Τη μια στιγμή λένε si, si και την αμέσως επόμενη ψιθυρίζουν oh, no και ο χρόνος περνάει. Μετά αρχίζουν και φωνάζουν nein , αλλά η φωνή τους δεν διαρκεί πολύ. Ησυχία. Δεν πλησιάζει κοντά μου κανένας, μονάχα ησυχία. Δεν με ενοχλεί η σιγή, αλλά κάνει τον καιρό να περνάει πιο αργά. Καινούργιοι άνθρωποι για άλλη μια φορά με πλησιάζουν και αυτοί δεν φωνάζουν, δεν ψιθυρίζουν , μα λένε τραγουδιστά ναι, όχι , ναι , όχι. Δουλεύουν ασταμάτητα. Βγάζουν από πάνω μου τα άχρηστα και βάζουν άλλα, καινούργια. Στα πόδια μου βάζουν πολύχρωμες καρέκλες και τραπέζια , στο κεφάλι μου στοιβάζουν αμέτρητα βιβλία και γεμίζουν την καρδιά μου με κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Και τώρα ακούγονται όλοι μαζί, με όλες τους τις διαφορετικές φωνές. Όπως πάντα ,πηγαίνουν και έρχονται , κάθονται και σηκώνονται, φωνάζουν και σιωπούν χωρίς να κουράζονται χωρίς να σταματάνε ούτε στιγμή. Ίσως τελικά να μην αλλάζουν και καθόλου.»

 

Ροδοθέα Τάταρη

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.