Σύλλογος Γυναικών Κω: "Kάθε γυναίκα να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αλλάξει τη ζωή της Μαχόμενη."

Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που είναι θύμα βίας με όποια μορφή κι αν εκφράζεται αυτή .

Η βία συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. ΒΙΑ είναι το τσάκισμα της εργασιακής και της προσωπικής μας ζωής. ΒΙΑ είναι η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων της μητρότητας. ΒΙΑ είναι η ανεργία , τα βάρη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ που πεφτουν στις πλάτες μας. ΒΙΑ είναι ο πόλεμος και η προσφυγιά....Αυτό είναι το έδαφος που ανθίζει η βία μέσα στην οικογένεια, η σεξουαλική κακοποίηση , οι βιασμοί και ακόμη οι δολοφονίες γυναικών..

Όσο οι όροι της ζωής και της δουλειάς δυσκολεύουν , τόσο περισσότερο οι γυναίκες δυσκολεύονται να σηκώσουν κεφάλι. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλαδας ( Ο.Γ.Ε.. είναι υπέρ του περισσότερο αυστηρού ποινικού πλαισίου. Καταδικάζει κάθε προσπάθεια οι δράστες να .....πέσουν ..στα ..μαλακά. Ειναι καθήκον κάθε γυναίκας να σπάσει τη σιωπή της.

Διεκδικούμε:

1. Απο τον κρατικό προυπολογισμό υπηρεσίες όπως (ξενώνες, τηλεφων. γραμμές και άλλα μέσα, με ειδικευμένο προσωπικό)

2. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές και επιστημονικούς φορείς.

3. Συνθήκες για μόνιμη και σταθερή δουλειά για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Το Θάρρος και η Τόλμη αναπτύσσονται συλλογικά. Η Δράση στο Γυναικείο Σύλλογο είναι ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για να μπορέσει κάθε γυναίκα να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αλλάξει τη ζωή της Μαχόμενη.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Κω

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.