Νέα πεζοπορία την Κυριακή 16/2 στην Ευαγγελίστρια, - Ραντεβού 09:45

Αγαπητοί πεζοπόροι,
Το ραντεβού μας για την 8η πεζοπορία της χρονιάς (132η) είναι την Κυριακή 16/02, στην Ευαγγελίστρια στις 09:45 π.μ (θα περιμένουμε ως τις 10:00) . Εκεί θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, μπορείτε όσο περιμένουμε να επισκεφθείτε την εκκλησία της Ευαγγελίστριας και το Ελαιοτριβείο Σοφού και μετά θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας για τον Ασώματο, θα συναντήσουμε μερικά ελαιοτριβεία ακόμη, του Κιαπόκα και του Χατζηπέτρου και μετά θα πάρουμε το μονοπάτι για το Πετρόκτιστο Γεφύρι του Ασφενδιού, και θα φτάσουμε ως τα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Μερκουρίου. Θα καταλήξουμε στο Άγιο Δημήτριο στις Χαϊχούτες (το μέχρι πρότινος ερειπωμένο χωριό) κι από κει πίσω στον Ασώματο με μια τελευταία στάση στον Άη Γιώργη του Κηπιού με την πηγή, πριν επιστρέψουμε στα αμάξια στην Ευαγγελίστρια.
Η διαδρομή κρίνεται ήπια και μαζί με τις στάσεις θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.
Οδηγός μας ο κ. Γιάννης Κασιώτης.
Την ομάδα μας θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ομάδα περιβαλλοντικής του 2ου Γ/σίου Κω που καταγράφει τα γεφύρια του νησιού με τις υπεύθυνες καθηγήτριες.
Σε περίπτωση βροχής η πεζοπορία αναβάλλεται.

απο fb Sophia Karagianni

 

 

 

ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

Στην περιοχή Κηπί στο Ασφενδιού (κοντά στον Ασώματο) βρίσκεται αυτό το παραμυθένιο γεφύρι, ίσως το μοναδικό που ξεχωρίζει στο νησί λόγω μεγέθους, θέσης και καλής κατάστασης.

Άγνωστου χρόνου κατασκευής, πιθανολογούμε αρχές του 20ού αι. να χτίστηκε.
Προφορική μαρτυρία αναφέρει ότι κάποιοι Ασφενδιανοί κρύβονταν κάτω από το γεφύρι αυτό για να γλυτώσουν από τους Γερμανούς.

το γεφύρι από πάνω

Ανάλογα με τις εποχές το γεφύρι αλλάζει χρώματα, σε κάθε περίπτωση, όμως, αποτελεί ονειρεμένο σκηνικό για παραμύθι.

Φωτογραφίες: Sophia Karagianni

πηγη:https://photographybysophiakaragianni.blogspot.com/2015/12/blog-post_14.html?spref=fb&fbclid=IwAR26l63j_uv5t4GGcv2rrZcK1flZ8g5M3vV04VlUShNOcYaLVcvyMyxbG8s

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.