Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πτήσης Α3 225 από Κω-Αθήνα στις 23/11

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες της πτήσης Α3 225, χτες το απόγευμα, 23/11. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:40. Αρχικά ανακοινώθηκε μία μισάωρη καθυστέρηση λόγω καθυστερημένης άφιξης του αεροπλάνου. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από τις συνοδούς εδάφους της εταιρείας Aegean Airlines  άρχισαν να φτάνουν μέιλ σε όλους τους επιβάτες ότι η πτήση ακυρώθηκε.

Επικράτησε αναστάτωση. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω καιρικών συνθηκών η πτήση ακυρώθηκε και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στις 2:00 το μεσημέρι (σήμερα 24/11). Επίσης, ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να περάσουν τη νύχτα σε ξενοδοχείο αν το επιθυμούσαν, και να κρατήσουν αποδείξεις από ταξί για να αποζημιωθούν από την εταιρεία. Φυσικά, δεν μπορούσε να υπάρξει άλλου είδους αποζημίωση γιατί υπαιτιότητα δεν είχε η αεροπορική εταιρεία αλλά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με τη διαφορά ότι με μια πρόχειρη έρευνα, όλα τα αεροπλάνα πετούσαν κανονικά και ο καιρός φαινόταν να καλυτερεύει. Καμία άλλη πληροφορία δεν μπορούσαν να δώσουν οι συνοδοί εδάφους και για κάθε ερώτημα των επιβατών προέτρεπαν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά της εταιρείας.

Εννοείται ότι προηγείται η ασφάλεια των επιβατών, αλλά όλοι αναρωτιόνταν: «Γιατί, αν ο καιρός δεν ήταν καλός, δεν υπήρχε απλά μια καθυστέρηση μέχρι να καλυτερέψει?» Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να μείνουν 3-4 ώρες στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξίδευαν χτες.

«Γιατί να μην μπει η έκτακτη πτήση νωρίς σήμερα το πρωί, ώστε να προλάβαιναν οι επιβάτες να πάνε στις δουλειές τους, αλλά μπήκε το μεσημέρι στις 2?»

«Γιατί η Sky Express πραγματοποίησε κανονικά το δρομολόγιό της που αναχώρησε λίγη ώρα μετά (στις 21:15) αν οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές?»

Συμπερασματικά:

Μετά από ένα δίωρο εντάσεων και διαπραγματεύσεων έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι επιβάτες ταξίδευαν από Κω για Αθήνα για κάποιον πολύ σοβαρό λόγο. Άλλος είχε προγραμματισμένη χημειοθεραπεία, άλλος χειρουργείο, άλλος για εξετάσεις, άλλος ανταπόκριση για ταξίδι στο εξωτερικό, άλλος σοβαρές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Το πιο περίεργο ήταν ότι επειδή ακυρώθηκε η πτήση Κω-Αθήνα, αυτόματα άλλαξαν/μετατοπίστηκαν και κάποιες ανταποκρίσεις στο εξωτερικό κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.

Για όσους υπήρχε πραγματική ανάγκη να ταξιδέψουν άρχισαν να αναζητούν άλλους τρόπους μετάβασης στην Αθήνα και πράγματι πάνω από 20 επιβάτες κατάφεραν να βγάλουν νέο εισιτήριο και να επιβιβαστούν στην πτήση της Sky Express που ταξίδεψε κανονικά.

Όσοι τελικά δεν επιβιβάστηκαν στη σημερινή πτήση της Aegean, γιατί βρήκαν τρόπο να ταξιδέψουν χτες με πλοίο ή άλλη πτήση, έπρεπε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ώστε να ακυρώσουν το εισιτήριο Κω-Αθήνα και να επιβεβαιώσουν την επιστροφή. Η διαδικασία αυτή κύλησε ομαλά, η εταιρεία επιβεβαίωσε επιστροφή χρημάτων για το Κω-Αθήνα και οι υπάλληλοι ήταν εξυπηρετικοί και άμεσοι ακόμη και πολύ αργά τη νύχτα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.