Μαρία Καΐσερλη: «Η Κως μπορεί να γίνει το πιο Χριστουγεννιάτικο νησί»

Οι γιορτές φέτος ήρθαν νωρίς στην Κω τουλάχιστον σε ότι αφορά τον στολισμό της Βασιλέως Παύλου. Ευχάριστη έκπληξη έχει προκαλέσει σε όλους το γεγονός ότι από τα μέση του Νοέμβρη έχουν στολιστεί με φωτάκια τα δέντρα της Βασιλέως Παύλου ξεκινώντας από την Γρηγορίου Ε.

Μιλήσαμε με την επιχειρηματία κα. Μαρία Καΐσερλη η οποία είχε ένα όνειρο, να αναβαθμίσει το γιορτινό κλίμα στο νησί μας και φαίνεται ότι τα κατάφερε. « Τα τελευταία χρόνια η ατμόσφαιρα δεν ήταν τόσο γιορτινή στο εμπορικό κέντρο. Συνομιλώντας και με τους ιδιοκτήτες των άλλων μαγαζιών είδα ότι όλοι είχαν διάθεση να λαμπρύνουμε την ατμόσφαιρα αλλά δεν ξέραμε από που να ξεκινήσουμε και τι ακριβώς να κάνουμε.

Μετά από συνάντηση που είχαμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Σέβη Βλάχου τον Οκτώβρη, βρήκαμε πρόσφορο έδαφος για να υλοποιηθούν στην πράξη κάποιες από τις ιδέες μας. Βοήθησε πάρα πολύ η κα. Βλάχου αν και φέτος ο χρόνος που είχαμε ήταν λίγος. Έτσι αφού είδαμε ότι ο Δήμος φέτος έχει την διάθεση, εμείς τα μαγαζιά τα βάλαμε κάτω, δώσαμε όλοι ένα συμβολικό ποσό και είπαμε ξεκινάμε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιχειρήσεις ετοίμασαν μία ενημερωτική επιστολή όπου υπογράφουν όλα τα μαγαζιά και την έστειλαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στο Επαρχείο Κω ώστε να συμμετέχει ο επαγγελματικός φορέας αλλά και η Περιφέρεια. Μέχρι σήμερα δεν ελήφθη καμία απάντηση από κανέναν και μόνο ο Δήμος Κω ανταποκρίθηκε στο να συμμετέχει και να συμβάλλει στο εγχείρημα.  

Η Βασιλέως Παύλου κατάφερε και φωτίστηκε νωρίς καθώς οι επιχειρήσεις αγόρασαν τον κατάλληλο φωτισμό και κατόπιν συνεννόησης με τον ΔΟΠΑΒΣ, τοποθετήθηκαν εγκαίρως από υπαλλήλους του δήμου. « Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι μεγάλη η βοήθεια των μαγαζιών. Μεγάλο κομμάτι του στολισμού έχει αναλάβει η Ηλέκτρα Μαμάη η οποία είναι διακοσμήτρια και έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε η Κως να γίνει πιο γιορτινή. Επίσης ο κ. Ορφανουδάκης βοήθησε με τον φωτισμό δίνοντας μία καλύτερη τιμή και γενικά σε όσους έχουμε απευθυνθεί, έχουν ανταποκριθεί βοηθώντας με τον τρόπο τους» μας τόνισε η επιχειρηματίας.

Η κα. Καΐσερλη είναι ενθουσιασμένη και χαρούμενη που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων βλέπουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα και κυρίως ότι υπάρχει καλή συνεργασία για να δοθεί ο γιορτινός τόνος στην τοπική μας αγορά.

«Θέλουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε και υποσχόμαστε ότι του χρόνου το νησί μας θα είναι σαν τα Τρίκαλα. Η Κως έχει δυνατότητες να γίνει και χειμερινός προορισμός για τους Έλληνες και μπορούν να μας επισκεφθούν οικογένειες για να γιορτάσουν κάνοντας διάφορες δράσεις και θαυμάζοντας μία όμορφη στολισμένη πόλη. Χρειαζόμαστε όμως και τον κόσμο μαζί μας. Όλους τους πολίτες. Πρέπει όλα τα μαγαζιά, τα σπίτια, τα γραφεία, να στολιστούν. Εμείς θα φέρουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα στον τόπο μας. Μπορούμε να τρέξουμε μία εκστρατεία παγκωακή για την αναβάθμιση των Χριστουγέννων στο νησί. Αν όλοι συνεργαστούμε, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Η κα. Καΐσερλη αποκάλυψε και μερικές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Βασιλέως Παύλου. Όπως σας έχουμε ήδη πει, θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη επίδειξη μόδας υπαίθρια με την συμμετοχή των μαγαζιών του συγκεκριμένου δρόμου.

Επίσης στις 20 Δεκεμβρίου και στις 27 , με την συμβολή της κα. Μαρία Ζήκα και του The Ranch από τις 11 το πρωί έως τις 15.00, θα κλείσει το κέντρο της Κω και θα υπάρχουν άλογα για να κάνουν βόλτα τα παιδιά.

Επίσης ο δήμος της Κω έχει δεσμευτεί να τοποθετήσει ηχεία σε όλο το κέντρο ώστε οι καταναλωτές να κάνουν την βόλτα τους και τα ψώνια τους ακούγοντας χριστουγεννιάτικη μουσική.

Παράλληλα υπάρχει ανυπομονησία για την φωταγώγηση του δέντρου με τον Πάνο Μουζουράκη, τα γιορτινά παζάρια και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΔΟΠΑΒΣ σε συνεργασία με τους συλλόγους. Επίσης κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, κάθε μαγαζί θα έχει διάφορα δώρα και κεράσματα για τους πελάτες για να γιορτάσουν όλοι μαζί την πιο χαρούμενη περίοδο του έτους.

«Θέλουμε από τους κατοίκους να βγαίνουν και να περπατούν στην πόλη μας. Να την χαίρονται. Να κάνουν την βόλτα τους και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Πιέσαμε για φωτεινά Χριστούγεννα για να περάσουν καλά τα παιδιά, οι οικογένειες, εμείς οι εργαζόμενοι, όλος ο κόσμος. Χρειαζόμαστε όμως την ανταπόκριση και στήριξη του κόσμου» σημείωσε η Μαρία Καΐσερλη πολύ σωστά καθώς τα Χριστούγεννα είναι υπόθεση όλων μας.

Σάντυ Λαδικού

Πηγή:http://www.vimatisko.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.