Θ. Πάχος: Κανείς δεν με ενημέρωσε ότι θα καθαριστεί ο χώρος γύρω από το Χοτ Σποτ. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο κ. Γιωργαλλής. Είμαστε πλέον καχύποπτοι…

Καμία ενημέρωση δεν είχε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυλίου κ. Θοδωρής Πάχος για την απομάκρυνση με μηχανήματα του δήμου όλων των προσωρινών κατασκευών διαμονής περιμετρικά του Χοτ Σποτ στο Πυλί. Σε επικοινωνία που είχε το «ΒτΚ» με τον κ. Πάχο ο ίδιος μας επιβεβαίωσε ότι κανένας αρμόδιος δεν τον ενημέρωσε για αυτές τις ενέργειες τις οποίες πληροφορήθηκε ο ίδιος έκπληκτος από κάποια μέσα ενημέρωσης.

Θυμίζουμε ότι πρώτο το «ΒτΚ» είχε ενημερώσει για την μεταφορά όλων των μεταναστών που διέμεναν περιμετρικά της δομής εντός του ΚΥΤ με δηλώσεις του πρόεδρου των αστυνομικών υπαλλήλων κ. Αντώνη Κυδωνάκη. Ο κ. Κυδωνάκης είχε αναφέρει ότι η μεταφορά των μεταναστών έγινε στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά της διάδοσης του κορονοιού. Επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός τοποθέτησης κάποιων οικίσκων περιμετρικά του ΚΥΤ για υγειονομικούς λόγους κάτι που έχει δηλώσει και ο Υπουργός κ. Μηταράκης.

« Είναι πρωτοφανές να γίνεται κάτι στο Χοτ Σποτ το οποίο βρίσκεται στο χωριό μας και να μην λαμβάνω καμία ενημέρωση από κανέναν αρμόδιο παρά μόνο να τα πληροφορούμαι κατόπιν εορτής από κάποια ΜΜΕ και έναν υπάλληλο του δήμου. Έχω αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είμαι συνεργάσιμος με όλους για το καλό του χωριού μας. Δεν είναι δυνατόν μηχανήματα το δήμου να βρίσκονται στο χωριό, να καθαρίζουν περιμετρικά του Χοτ Σποτ και να μην με έχει ενημερώσει για παράδειγμα ο δήμαρχος. Ήρθε στο Πυλί ο κ. Μιχάλης Γιωργαλλής και έκανε δημόσιες δηλώσεις ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ασφενδιού και όχι ως πολιτική προστασία. Εγώ σε μία παρόμοια περίπτωση πάντως θα ερχόμουν σε επικοινωνία με τον συνάδελφο Μιχάλη και θα τον ενημέρωνα για την κατάσταση. Δεν θα πήγαινα ως πρόεδρος της κοινότητας Πυλίου στα Ασφενδιού για να κάνω κάποιες εργασίες χωρίς να έχω ενημερώσει τον συνάδελφο».

Ο κ. Πάχος επιπροσθέτως υπενθύμισε ότι όλες οι αρμόδιες αρχές και κυρίως η τοπική πολιτική ηγεσία δηλαδή ο δήμος Κω είναι υποχρεωμένοι να τον ενημερώνουν καθώς είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας. Σε ότι αφορά τον καθαρισμό , ο πρόεδρος είπε ότι όλα αυτά τα σκουπίδια μεταφέρονται στο παλαιό λατομείο.

Σχετικά με τον καθαρισμό και τις φήμες που υπάρχουν για την επέκταση του Χοτ Σποτ ο κ. Πάχος είπε: « Αυτή την στιγμή προέχει η δημόσια υγεία. Πρώτος εγώ διαμαρτυρήθηκα για το γεγονός ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν εφαρμοζόταν στο Χοτ Σποτ και υπήρξε αντίδραση για την ενημερωτική καμπάνια που τρέξαμε με τον δήμαρχο ώστε να περιοριστεί η κίνηση στο χωριό και να διαφυλαχθεί η υγεία των κατοίκων. Όμως είμαστε πολύ καχύποπτοι με αυτόν τον καθαρισμό που έγινε εν αγνοία μας. Γνωρίζω σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν ότι υπάρχει στο πλάνο η τοποθέτηση κάποιων λίγων οικίσκων για λόγους υγείας. Εάν όμως τοποθετηθούν παραπάνω τότε μιλάμε για άλλα πράγματα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τώρα την κατάσταση και πονηρά να ενεργήσουν αλλιώς.»

Σάντυ Λαδικού

πηγη:http://vimatisko.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.