Η εκρηκτική πρώτη Ανάσταση στην Κάλυμνο με 100 δυναμίτες να πέφτουν από το εκκλησάκι της Ανάστασης στο Μαυροβούνι (video)

Στις 12.00 ακριβώς το μεσημέρι 1 Μαΐου 2021, Μεγάλο Σάββατο,μόλις οι καμπάνες των Εκκλησιών  της Καλύμνου χτυπούσαν χαρμόσυνα , «δυναμιτιστές» από το εκκλησάκι της Ανάστασης στα υψώματα στο Μαυροβούνι δημιούργησαν το δικό τους εκρηκτικό αναστάσιμο κλίμα με τη ρίψη 100 περίπου δυναμιτών.

Η πανδημία και τα μέτρα άλλαξαν τα σχέδια και ενώ όλα τα προηγούμενο χρόνια σημείο αναφοράς για την πρώτη Ανάσταση ήταν στην προβλήτα μπροστά από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ με την εκτόξευση δεκάδων δυναμιτών στο λιμάνι, φέτος οι δυναμιτιστές επέλεξαν το Μαυροβούνι.

Αρκετός και σήμερα ο κόσμος στην προκυμαία της κεντρικής πλατείας για να παρακολουθήσει αυτό το εκρηκτικό έθιμο, φυσικά λιγότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αεικίνητος Μάμας Χαραμαντάς από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ κατέγραψε το κλίμα από τη σημερινή πρώτη Ανάσταση στην Κάλυμνο.

Ευχαριστούμε τους αδελφούς Άγγελο και Μανώλη Ολυμπίτη για τη διευκόλυνση να ληφθούν τα πλάνα από την ταράτσα του Ξενοδοχείου, καθώς και τον Παύλο Ταβουλάρη για τις φωτογραφίες που μας διέθεσε.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δείτε το video και φωτογραφίες

 

 

 

kalymnos-news.gr

 

 

Πηγή:kostv.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.