Β. Μανιάς: Πάνω από 2300 καινούργια φυτά στην «λεωφόρο των φοινίκων»!

Παραλάβαμε τον κεντρικότερο δρόμο του νησιού, την «λεωφόρο των φοινίκων», σε κατάσταση εγκατάλειψης. Με ελάχιστα εναπομείναντα υγιή δέντρα. Με γυμνά παρτέρια ή με σποραδική φύτευση χωρίς πλάνο. Με άθλιο φωτισμό της περιοχής.

Σήμερα μπορούμε να είμαστε ξανά περήφανοι για το βασικό τοπόσημο της πόλης μας. Μετά την αντικατάσταση των άρρωστων φοινίκων, τα νέα πέτρινα παγκάκια, τον καινούργιο φωτισμό και τον γενικότερο καλλωπισμό του δρόμου, πριν  λίγες μέρες ολοκληρώσαμε και την φύτευση των παρτεριών. Πάνω από 2300 καινούργια φυτά. Κεντρικό θέμα της φύτευσης, ο κόκκινος ιβίσκος, το σύμβολο της πόλης μας.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τον φίλο διακοσμητή κ. Νίκο Κουλλιά που μας έκανε δωρεάν το τοπογραφικό της περιοχής. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της υπηρεσίας πρασίνου και ιδιαίτερα τον γεωπόνο κ. Σταύρο Φρούτζα και τους εργαζόμενους κ. Γιάννη Τυρά, Ηλία Πατάκο, Νίκο Μαρκάκη, Σταμάτη Τρουμούση, Μιχάλη Φεσσάρα και Στράτο Σταματιάδη. Για πάνω από δύο βδομάδες δουλέψαμε όλοι μαζί με ζήλο και μεράκι για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Κοιτάμε μόνο μπροστά! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

4 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 1 μήνας ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ;;;;

  ΑΧΑΧΧΑ...

  Απάντησε
 2. πριν 1 μήνας Τι είναι;;;;;

  κρεμμύδια ;;;;;

  Απάντησε
 3. πριν 1 μήνας Τουλμπαχια

  Ταχέως αναπτυσσόμενο βολβώδες φυτό. Τα φύλλα είναι μακριά στενά, ελαφρώς σαρκώδη με έντονη την μυρωδιά του κρεμυδιού. Έχει μωβ σωληνοειδή άνθη. Ανθοφορεί για μεγάλο διάστημα. Ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, ζεστά κλίματα, ενώ αντέχει και την ξηρασία.

  Απάντησε
 4. πριν 1 μήνας Κώος

  Λάθος Κε, κεντρικό λουλούδι είναι τα κρεμμύδια που σε λίγο θα πνίξουν τους ιβίσκους....άστοχη και λανθασμένη επιλογή.

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.