Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο νησί μας – Προσοχή στην σωστή συντήρηση τροφίμων και καλό πλύσιμο των χεριών μας

Πολλά φαίνεται να είναι τα περιστατικά λοίμωξης του γαστρεντερικού σε μεγάλους και παιδιά στο νησί μας. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο εμετός, οι διάρροιες αλλά και πυρετός με δέκατα , τα οποία όμως κρατάνε 1-3 μέρες περίπου.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι υπάρχει υπερμετάδοση της λοίμωξης αφού κρατάει περίπου ένα μήνα τώρα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας συγκεκριμένα σιρόπια ή χάπια που ηρεμούν το στομάχι είναι σε μεγάλη έλλειψη στα φαρμακεία του νησιού μας.

Υπάρχουν βέβαια λύσεις με άλλα φάρμακα και καταπραϋντικά που προτείνονται από τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς για να περάσει όσο γίνεται ανώδυνα η λοίμωξη.

Πολλά όμως από τα περιστατικά κατέληξαν στο νοσοκομείο μας και η μετάδοση από το ένα μέλος της οικογένειας στα υπόλοιπα , γίνεται με ρυθμούς αστραπής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την παθολόγο κ. Μακρίνα Τσουλφά συνιστά πολύ καλό πλύσιμο των χεριών μας και τις επιφάνειες που ακουμπάμε, ηλεκτρολύτες που βοηθούν πάρα πολύ στην ενυδάτωση, μεγάλη προσοχή στην ύποπτη κατανάλωση τροφίμων που δεν συντηρούνται σωστά. Συχνός καθαρισμός στις κοινούς χώρους τόσο στο σπίτι μας όσο και στους εξωτερικούς χώρους που κινούμαστε.

Μας τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογική τόση μεγάλη έξαρση οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Εμείς να πούμε περαστικά σε όσους το πέρασαν, και μεγάλη προσοχή στους υπόλοιπους.

 

Σταθοπούλου Ευτυχία

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.