Καμπανάκι Αβραμόπουλου για προσφυγικό! Τα χοτ σποτ δεν θα αντέξουν!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην συνεδρίαση – ενημέρωση για το μεταναστευτικό – μίλησε για τις πιέσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις από την χαοτική κατάσταση που υπάρχει στην Λιβύη αλλά κυρίως εξ αιτίας της κατάστασης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας λέγοντας πως «η πίεση αυτή την στιγμή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μπορεί να εξωθήσει χιλιάδες Σύριους να θελήσουν να περάσουν σύνορα με Τουρκία και μετά την Ευρώπη» και προειδοποίησε ότι «τα χοτ σποτ δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια ροή εάν δημιουργηθεί και θα είναι καταστροφικό για Ελλάδα και Ευρώπη». Τόνισε ακόμα πως «η Ελλάδα έχει μόνο ένα στήριγμα την ΕΕ, καθώς μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό».

Αναφορικά με την ήδη τραγική κατάσταση στα νησιά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέδωσε ευθύνες και στον τρόπο της διαχείρισης λέγοντας πως υπάρχουν «ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού» και για «παθογένειες του Ελληνικού κράτους. Μας αρέσει ή όχι. Σε άλλες χώρες στα χοτ σποτ παραμένουν 15 μέρες και εδώ στην Ελλάδα 1 χρόνο. Αυτοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς…». Υπογράμμισε ότι «Η Ευρώπη ζητάει άμεση απόσυρση των μεταναστών» και είπε πως «από την Τουρκία μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει όσα συμφώνησε κι εμείς είπαμε δεν θα πάψει η χρηματοδότησή της», και επισήμανε ότι «αν νομίζει κανείς ότι το προσφυγικό και τα θέματα ασφαλείας τελειώνουν, πλανάται…».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος δεν απέκλεισε ότι ανάλογα με εξελίξεις η Ελλάδα να επικαλεστεί ανάγκη άσκηση ευρωπαϊκής βοήθειας και ότι «η επόμενη σύνοδος σε 2 μέρες θα είναι δύσκολη, υπάρχει βαριά ατμόσφαιρα για Τουρκία, καθώς συγκλίνουν γεγονότα όπως η εξελίξεις στην Συρία, την κατάσταση που δημιουργεί στην Μεσόγειο… πράγματα που καθιστούν πολύπλοκη, την θέση της Ελλάδος».

Πηγή:https://www.newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.