Το χαρούμενο λιβάδι

Καλό καλοκαίρι παιδιά!  Καλή ξεκούραση!!!  Τέρμα για φέτος  το σχολείο και τα διαβάσματα. Όμως το καλοκαιράκι ,μας δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουμε άλλα βιβλία, βιβλία που μας αρέσουν και μας διασκεδάζουν,  Ένα τέτοιο βιβλίο  θα σας δείξουμε σήμερα  πολύ όμορφο ,τρυφερό και   διαφορετικό!  Ο τίτλος του  είναι:    «Το χαρούμενο λιβάδι»

Συγγραφέας :Φυλλιώ  Νικολούδη

Εικονογράφηση: Σοφία  Φόρτωμα

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

 

Κάποτε λίγο πιο μακριά από ένα μέρος, σαν κι αυτό που μένουμε εμείς ,που μένετε εσείς, υπήρχε ένα λιβάδι . Όλοι έλεγαν πως ήταν το ωραιότερο λιβάδι που είχαν δει ποτέ. Ήταν γεμάτο κάτασπρες μαργαρίτες.

 Η ιστορία μας ξεκινά ,όταν μέσα σ’αυτό το κάτασπρο λιβάδι φύτρωσε μια…κατακόκκινη παπαρούνα! Όλες οι μαργαρίτες έμειναν έκπληκτες!! Τι δουλειά είχε μες το λιβάδι τους μια ..ξένη, μια παρείσακτη;  Έπρεπε μήπως να φύγει;  Ή  να μείνει; Και πώς θα  της συμπεριφέρονταν οι μαργαρίτες;  Τη συνέχεια θα τη μάθετε ,όταν το διαβάσετε.

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα  που με τρόπο αβίαστα φυσικό, δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι  το αλλιώτικο ,το μη συνηθισμένο, αυτό που δε μοιάζει με μας .

Τα παιδιά που το διάβασαν ενθουσιάστηκαν με την υπόθεση, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και χαρήκαμε φτιάχνοντας πολύχρωμες ζωγραφιές. 

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 8 χρόνια manto papaignatioy

  mprabo paidia

  Απάντησε
 2. πριν 8 χρόνια κυριακι θεοδωριδου

  μπραβο στα παιδια της Β' ταξεις του δημοτικου!!!

  Απάντησε
 3. πριν 7 χρόνια Giorgio

  Συγχαριτήρια για την φιλαναγνωσία και την προσπάθειά σας!!

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.