Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Πάμε Καζαβίτι;)

 

Τίτλος βιβλίου: Πάμε Καζαβίτι;

Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ηλικία: 7-8 ετών

Ο Κίμωνας, ο Παρασκευάς και η Φιλίνα είναι συμμαθητές αλλά και αχώριστοι φίλοι, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια πηγαίνουν κατασκήνωση σε ένα γραφικό και ορεινό χωριό της Θάσου, το Καζαβίτι. Ο αρχηγός της κατασκήνωσης είναι η κυρία Ελισάβετ που συνοδεύει πάντα τους μαθητές της σε εξορμήσεις στη φύση μετά το τέλος του σχολείου.

Κάθε χρόνο, στην κατασκήνωση χωρίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων για να λύσουν έναν γρίφο που τους βάζουν οι ομαδάρχες. Ο κάθε γρίφος σηματοδοτεί την αρχή μιας περιπέτειας. Η παρέα του Κίμωνα είναι πάντα μαζί και έχουν ως πολύ δυνατούς αντίπαλους την ομάδα του Μάρκου, της Ρωξάνης και του Πέτρου.

Για να λύσουν τον γρίφο πρέπει να έχουν παρατηρητικότητα, φαντασία, πονηράδα, θάρρος, τόλμη και συγκέντρωση στον στόχο τους. Ένα λάθος μπορεί να γίνει αφορμή για να νικήσει η αντίπαλη ομάδα. Το πάθος του Κίμωνα για έρευνα, η δημιουργική ματιά της Φιλίνας και η δύναμη και η αγάπη του Παρασκευά για τα παζλ θα είναι αρκετή για να νικήσουν ακόμα μία φορά; Η περιπέτεια ξεκινάει και σας υπόσχεται αγωνία και πολλές ανατροπές.

Η αφόρμηση για τη συγγραφή του βιβλίου από την Ελισάβετ Γεωργιάδου ήταν ο μικρός μαθητής Χρήστος, που μιλούσε σ’ ένα βίντεο που ανέβηκε στο Σχολείο της Φύσης, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με αναφορά στο Καζαβίτι. Ο μαθητής έλεγε κάτι μεταξύ του Τσαβαβίτι και Καζαβίτι. Έτσι, η συγγραφέας άρχισε να αναζητά πληροφορίες για αυτό.

Προωθεί το μήνυμα της οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας των παιδιών, που καλλιεργούνται μέσα από την επαφή του παιδιού με τη φύση, κατανοώντας το ρόλο που πρέπει να έχουν αυτοί απέναντι της.

Αποτελεί μία καλή αφορμή για γονείς που σκέφτονται να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση ή να παρακινήσει τα ίδια τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μία. Γιατί τα παιδιά πέρα από την περιβαλλοντική συνείδηση, καλλιεργούν τη συνεργασία, τη συνθετική σκέψη, την αυτονομία και την ανάπτυξη φιλίων που κάποιες από αυτές διατηρούνται και σε βάθος χρόνου.

Η εικονογράφηση της Κατερίνας Σισκοπούλου μέσα από τα σκίτσα της δημιουργεί μία ατμόσφαιρα μυστηρίου και αγωνίας συμβαδίζοντας με το κείμενο της συγγραφέως.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.