Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο πόλεμος των λέξεων)

Τίτλος βιβλίου: Ο πόλεμος των λέξεων

Συγγραφέας: Μαρία Λοϊζίδου

Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ηλικία: 7-8 ετών

Ο βασιλιάς Εκφόβιος έχει έναν και μοναδικό στόχο... όχι μόνο να κατακτήσει αλλά να συνθλίψει όλα τα βασίλεια της περιοχής του. Προσπαθεί να βρει νέους τρόπους και μέσα για να το κατορθώσει. Έτσι, εμφανίζεται εξ ουρανού μία μυστηριώδη, φοβερή μωβ φιγούρα που του προτείνει ένα ύπουλο και πρωτότυπο σχέδιο. Ο πόλεμος θα γινόταν με όπλα τις λέξεις και συγκεκριμένα με τις αρνητικές λέξεις. Με αυτόν τον τρόπο, το ένα βασίλειο μετά το άλλο πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα. Όλα εκτός από ένα. Το βασίλειου του Συνετού. Ένα μικρό βασίλειο κρυμμένο μέσα στο δάσος που επικρατεί η αγάπη και η ειρήνη μεταξύ των κατοίκων του. Θα κατορθώσει ο βασιλιάς Συνετός να νικήσει τη λυσσαλέα δύναμη των αρνητικών λέξεων; Αν ναι, πώς θα το κατορθώσει; Ποιες λέξεις μπορούν να νικήσουν τις αρνητικές λέξεις;

Μία υπέροχη ιστορία που έχει την δύναμη να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από τις πρώτες κιόλας λέξεις. Η αφήγηση είναι περιγραφική, ζωντανή και παραστατική καθώς η συγγραφέας το πετυχαίνει μέσα από την χρήση πληθώρων επιθέτων και σχημάτων λόγου. Υπάρχουν αρκετές άγνωστες λέξεις που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν το λεξιλόγιό τους. Επίσης, χρησιμοποιούνται μύθοι και ιστορίες που δίνουν εφόρμηση στους μαθητές να ενεργοποιήσουν την υπάρχουσα γνώση τους.

Η συγγραφέας στοχεύει μέσα από αυτήν την πρωτότυπη ιστορία να αναδείξει τη δύναμη των λέξεων και την ικανότητα που έχουν άλλοτε να μας επιφέρουν την καταστροφή δημιουργώντας μας πληγές και άλλοτε να μας επιφέρουν ψυχική γαλήνη και ηρεμία.

Ένα βιβλίο που ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστεί στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας ή της Ευέλικτης Ζώνης σε τάξεις που υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ των μαθητών. Στο τέλος του βιβλίου προτείνονται δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς και να καλλιεργηθούν συναισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης.

Και να μην ξεχνάμε... «Για κάποιον σε αυτόν τον κόσμο είμαστε στ’ αλήθεια σπουδαίοι».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.