Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις: Ο μυστικός κήπος (Κλασικά σε κόμικ)

Τίτλος βιβλίου: Ο μυστικός κήπος (Κλασικά σε κόμικ)

Συγγραφέας: Φράνσις Χόντσον Μπαρνέτ

Εικόνες- Διασκευή: Φάμπιο Πία Μαντσίνι

Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 7 άνω

Η Μαίρη Λένοξ είναι ένα κορίτσι που μεγάλωσε στην Ινδία και την φροντίδα της την είχε αναλάβει μία Ινδή παραμάνα, καθώς οι γονείς της δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν μαζί της. Έτσι, μετατράπηκε σ’ ένα ιδιότροπο, αρρωστιάρικο, κακομαθήμενο και μόνιμα κατσουφιασμένο παιδί. Όταν ορφάνεψε εξαιτίας μιας πανδημίας που είχε ξεσπάσει στην Ινδία, μετακομίζει στον θείο της στην Βόρεια Αγγλία, στο αρχοντικό Μίσελθαϊτ.

Το κόμικ ξεκινάει την αφήγηση του στο αρχοντικό Μίσελθαϊτ και τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Μαίρη. Γκρινιάζει συνεχώς γιατί δεν έχει τι να κάνει. Μετά τις προτροπές της υπηρέτριας αρχίζει να εξερευνεί τους κήπους γύρω από το μεγάλο αρχοντικό. Εκεί ανακαλύπτει ένα περίφρακτο κήπο που έχει μείνει για χρόνια κλειδωμένος; Τι κρύβει άραγε; Θα βρει τρόπο να τρυπώσει και να δει τι συμβαίνει;

Όμως, δεν είναι το μόνο παράξενο που υπάρχει στο αρχοντικό. Το βράδυ ακούγονται κλάματα και φωνές; Από πού προέρχονται; Ποιος είναι ο Κόλιν, το ανήμπορο αγόρι που είναι κρυμμένος σε μια κάμαρα;

Οι εκδόσεις Μίνωας αποφασίζουν να επανεκδόσουν κλασικά έργα ξαναζωντανεύοντας τα μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις και να λατρέψουν τα λογοτεχνικά βιβλία. Με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο και την αξία του έργου ενσαρκώνονται σε κόμικ. Τα κόμικ αποτελούν κομμάτι και της διδακτέας ύλης στο δημοτικό σχολείο, αφού αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Μια ωραία ιστορία που περνάει μηνύματα αισιοδόξιας, δύναμης , μα κυρίως είναι γεμάτο συναισθήματα που πλημμυρίζουν την καρδιά των αναγνωστών. Αναφέρεται στην αξία της φιλίας, της φύσης και το νόημα που αποκτάει η ζωή όλων μας μέσα από τη φροντίδα των συνανθρώπων μας και της φύσης.

Όλα αυτά είναι ικανά, να αλλάξουν την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου και να μεταλλαχθεί σε ένα ευγενή ον. Η ψυχή ενός ατόμου παρομοιάζεται με έναν κήπο ξεραμένο και παραμελλημένο που με την κατάλληλη φροντίδα και αγάπη, ξαναζωντανεύει και ανθίζει.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.