Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ)

Τίτλος βιβλίου: Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ (κόμικ)

Συγγραφέας: Λ. Φρανκ Μπάουμ

Εικόνες- Διασκευή: Ανιέζε Ινοτσέντε

Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 7 άνω

 

Η περιπέτεια της μικρής Ντόροθι με καταγωγή από το Κάνσας ξεκινάει, όταν ένας ανεμοστρόβιλος την παρασύρει μαζί με τον σκύλο της τον Τότο σε μια άγνωστη μα κυρίως παράξενη χώρα. Η μικρή μας ηρωίδα πανικοβάλλεται γιατί ξέρει πως οι θετοί της γονείς θα ανησυχούν. Γι’ αυτό πρέπει να βρει τρόπο να γυρίσει πίσω σ’ αυτούς.

Η μικρή Ντόροθι συναντά την Καλή Μάγισσα του Βορρά και τους Λαιμαργκάκηδες, πιστούς υποκόους της και την ευγνωμονούν που τους απελευθέρωσε από την Κακιά Μάγισσα της Ανατολής, την οποία σκότωσε καταλάθος. Εκείνη τους ζητάει μία και μοναδική χάρη, να της πουν πώς να επιστρέψει πίσω στο Κάνσας. Η Καλή Μάγισσα τη συμβουλεύει να βρει τον Μάγο του Οζ. Έτσι, ξεκινάει το ταξίδι της, φορώντας τα μαιγκά παππούτσια της Μάγισσας της Ανατολής. Στο ταξίδι της θα γνωρίσει και θα αποκτήσει τρεις έμπιστους φίλους: το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το δειλό Λιοντάρι.

Ο καθένας τους έχει και από μία επιθυμία που θα ήθελαν να πραγματοποιηθεί για να είναι ευτυχισμένοι. Για παράδειγμα, το Σχιάκτρο επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό για να μπορεί να σκέφτεται. Ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος επιθυμεί μια καρδιά για να μπορεί να νιώθει την αγάπη. Το Δειλό Λιοντάρι θέλει θάρρος για να μην λιγοψυχά μπροστά στο κίνδυνο και να διατηρήσει επάξια τον τίτλο του γενναίου ζώο στο ζωικό βασίλειο του. έτσι, ενώνουν τις επιθυμίες του και ταξιδεύουν για τη χώρα του μάγου του Οζ.

Τελικά, ο μάγος του Οζ θα τους βοηθήσει; Θα δώσει στον καθένα ό,τι επιθυμεί;

Οι εκδόσεις Μίνωας αποφασίζουν να επανεκδόσουν κλασικά έργα ξαναζωντανεύοντας τα μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις και να λατρέψουν τα λογοτεχνικά βιβλία. Με απόλυτο σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο και την αξία του έργου ενσαρκώνονται σε κόμικ. Τα κόμικ αποτελούν κομμάτι και της διδακτέας ύλης στο δημοτικό σχολείο, αφού αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

Μια ιστορία που ,όπως αναφέρει ο συγγραφέας, κρατάει τα θαύματα της ζωής που μας την κάνουν πιο όμορφη από τις στεναχώριες και τις θλίψης.

Αναφέρεται στην αισιοδοξία της ηρωίδας που είναι ικανή και αρκετή να εμπνεύσει τους φίλους της να διεκδικήσει ο καθένας αυτό που θέλει. Συνεπώς, κατανοούμε πως τα συστατικά μιας επιτυχής και ακλόνητης φιλίας είναι η αισιοδοξία, η επινοητικότητα, η αλληλοϋποστήριξη, η αγάπη και η ενθάρρυνση του φίλου μας, όταν αυτός λυγίζει.

Τα σπουδαία αυτά μηνύματα θέλει να περάσει η ιστορία μας , το οποίο επιτυγχάνεται και με τη μορφή του κόμικ. Η εικονογράφηση με τα ζωντανά χρώματα και τα σκίτσα το κατορθώνει επάξια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.