Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα (Χριστούγεννα στη Γελανδία)

Μπορεί τα Χριστούγεννα να έχουν περάσει, η λάμψη των γιορτών σιγά σιγά να ξεθωριάζει, όμως εμείς αρνούμαστε πεισματικά να αφήσουμε τη γιορτινή διάθεση πίσω μας. Θέλουμε να κρατήσουμε όσο γίνεται, τη μαγεία και την ελπίδα, που φέρνουν οι άγιες αυτές μέρες. Για να σας μεταδώσουμε λοιπόν λίγη από τη διάθεσή μας, η στήλη μας παρουσιάζει το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, σχετικό με τα Χριστούγεννα, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Αγγελακοπούλου Μαρία, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά.

Ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, βασισμένο σε παιδαγωγικές αρχές, με συγκεκριμένους σκοπό και στόχους, δουλεμένο τέλεια  μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης και ήταν συνυφασμένο με τα μαθήματα της Γλώσσας, Μαθηματικών και  Αισθητικής Αγωγής. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά της Β΄τάξης,  πέτυχαν διασκεδάζοντας τον σκοπό, που η δασκάλα είχε θέσει ευθύς εξαρχής: να αγαπήσουν το λογοτεχνικό βιβλίο. Αξίζει πραγματικά να δείτε παρακάτω  τη δουλειά της.

                       

                               ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΛΑΝΔΙΑ

Συγγραφέας:    Αναστασία Ευσταθίου

Εικονογράφηση:  Γιώργος Δημητρίου

Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνης

ISBN: 978-960-14-2090-5

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Τα Χριστούγεννα στον πλανήτη πλησιάζουν και τα γράμματα των παιδιών με τις επιθυμίες τους δε λένε να φτάσουν στη σπηλιά του Κάλι Καλ του καλικάντζαρου. Εκεί κάτω, αναρρώνει, μήνες τώρα, ο τραυματίας Αϊ-Βασίλης παρέα με τα ξωτικά του και τα καλικαντζαρούδια, ετοιμάζοντας τα δώρα των παιδιών.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, καθώς ο βασιλιάς Γελιονάρδος  φυλακίζεται, η μαγική σκόνη εξαφανίζεται, ο Αϊ-Βασίλης συλλαμβάνεται με την τουρμπινομηχανή του, ενώ κάποιοι αδίστακτοι κατασκευάζουν τα νέα μικροτσίπ κατά του γέλιου.

Τι θα γίνει όμως όταν το Ρυάκι των Δακρύων θα διασχίσει τη χώρα της Γελανδίας και θα βρει διέξοδο στη Μεσόγειο;

Για να ανακαλύψετε τι συμβαίνει τούτα τα παράξενα Χριστούγεννα στη Γη, ταξιδέψτε παρέα με τον Κάλι Καλ στη μυθική χώρα του γέλιου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.