Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα (Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου)

“Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου”

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

ISBN: 978-960-501-150-5

27 Οκτωβρίου 1940: θα τη θυμάται αυτή τη μέρα ο Πέτρος που πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να του λέει: «Σήκω…, έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;»
Όταν ο πόλεμος έφτασε στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο, αγαπούσε με πάθος τις αμερικάνικες ταινίες και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία του. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο, μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, με την ελπίδα να σιγοκαίει κάπου στο βάθος.
Με οδηγό τους αγαπημένους του ήρωες από την ελληνική ιστορία και την εφηβεία προ των πυλών ο Πέτρος, με την αδελφή του και τους φίλους τους, δε διστάζει να πάρει μέρος στην Αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα «ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ» στους τοίχους και έχοντας πάντα για σύνθημα ένα τραγούδι που φλογίζει τις καρδιές τους:
Πάντα μπροστά μας,
για μια καινούρια ζωή…

«Διαβάστε τον Μεγάλο περίπατο του Πέτρου της Άλκης Ζέη για πολλούς λόγους, αλλά έστω και μόνο για να θαυμάσετε το θάρρος και την επινοητικότητα του Πέτρου, του μικρού αυτού αντιστασιακού που έκανε τη ζωή δύσκολη στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές».
The New York Times Book Review


Επισκεφθείτετοsiteτηςσυγγραφέα.

Με αφορμή το πολύ όμορφο βιβλίο της Άλκης Ζέη, την οποία είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε  και στο σχολείο μας πριν μερικά χρόνια, το 1ο Δημ. Σχολ. Λουτρακίου με τον εκπ/κό της Στ΄τάξης κ. Γεωργίου Νικόλαο  κατά τη χρονιά 2013, ξεκίνησαν μια αναδρομή στο 1940,τα γεγονότα, τις ιστορικές λεπτομέρειες, τα πρόσωπα και τα τεκταινόμενα. Ο εκπ/κός σχεδίασε μια διαθεματική προσέγγιση, με πολλές δραστηριότητες, που οδήγησαν τα παιδιά με τρόπο διαφορετικό κι ενδιαφέρον, να σχηματίσουν μια σφαιρική άποψη για τη σημασία της επετείου που γιορτάζουμε στο τέλος του μήνα, για το έθνος και την ιστορία μας.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Η ιστορία του Πέτρου έχει ανεβεί σε παράσταση από το Εθνικό Θέατρο, πριν μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.