Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα (Η μούμια χωρίς όνομα / Φίλες για πάντα)

 

                                         Η  ΜΟΥΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Συγγραφέας: Τζερόνιμο  Στίλτον
Έτος έκδοσης: 2011

Εκδόσεις: Κέδρος
ΣΕΛ.: 128
Τίτλος πρωτοτύπου:
Lamummiasenzanome
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλικά
Μετάφραση: Λιανού, Βίκη
Εικονογράφος: Εικονογράφηση:
RobertoRonchi (σχεδιασμός), VittoriaTermini (χρωματισμός)
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών
Σειρά: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα από τα βιβλία της σειράς , όπου ο ήρωας ,ο Τζερόνιμο, μαζί με το καθηγητή κ. Ιερογλυφίδη, την Τσουρεκίτα την ανηψιά του και το φίλο της το Βενιαμίν, καλούνατι να λύσουν το μυστήριο της μούμιας χωρίς όνομα.

«Η μυστηριώδης Μούμια Χωρίς Όνομα περιπλανιέται στις αίθουσες του Αιγυπτιακού Μουσείου της Ποντικούπολης τρομάζοντας τους επισκέπτες… Ποια είναι αυτή η μούμια; Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει; Με τη βοήθεια του καθηγητή Ιερογλυφίδη, του Βενιαμίν και της φίλης του της Τσουρεκίτας θα καταφέρουμε να λύσουμε και αυτό το μυστήριο!»

 Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά 7- 12 χρονών και είναι πολύ ευκολοδιάβαστα. Στο κείμενο εναλλάσσονται μεγάλες και μικρές ,έγχρωμες και μη γραμματοσειρές ,  με επεξηγηματική εικονογράφιση και είναι  γεμάτο χιούμορ και δράση .Μια πολύ καλή πρόταση για τους μικρούς  αναγνώστες που τους αρέσει η περιπέτεια.

                                       ΣΧΟΛΗ  ΓΙΑ ΝΕΡΑΪΔΕΣ

                                          ( Φίλες για πάντα)

Συγγραφέας: Τιτάνια  Γουντς

Μεταφραστής : Κολυδά Ευγενία

Εικονογράφος:  Σμιλιάνα Κοχ

Εκδότης: Μοντέρνοι Καιροί

Σειρά: Σχολή για νεράιδες

"Σχηματίστε έναν κύκλο!" φώναξε η δασκάλα του χορού κουνώντας τα αδύνατα χέρια της. "Γρήγορα! Γρήγορα!"

Οι  νεραϊδούλες έχουν καθήκον να φροντίζουν και να περιποιούνται τη φύση. Έτσι, μαθαίνουν έναν πολύ ξεχωριστό χορό, που θα τους επιτρέπει να εντοπίζουν όσα πλάσματα χρειάζονται βοήθεια. Η Τουίνκ ακούει την κραυγή μιας τραυματισμένης σφήκας και μαθαίνει για πρώτη φορά ότι οι σφήκες και οι νεράιδες είναι εχθροί. Τώρα, πρέπει να πάρει μόνη της μια απόφαση. Θα βοηθήσει ή θα αγνοήσει το πληγωμένο πλασματάκι;

Άλλο ένα βιβλίο, μέρος σειράς. Αρέσει περισσότερο στα κορίτσια.  Διαβάζοντάς το μπορούν να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον, να μάθουν πως η φροντίδα των πλασμάτων της φύσης ,είναι  καθήκον όλων μας  και να παραδειγματιστούν από τη δράση των μικρών νεράιδων.

Διαβάστε εδώ τις κριτικές από δυο παιδιά του 5ου Δ. Σχολείου Κω, που είναι και μέλη της Παιδικής  Λέσχης Ανάγνωσης Κω. Είναι η Χριστιάννα Ζούλα και η Χουανίτα Φορτσέτι, μαθήτριες  της Στ΄Τάξης

Φίλες για πάντα

H Τουίνκ μαζί με τις συμμαθήτριές της έκαναν έναν χορό για να βοηθήσουν  τα τραυματισμένα πλάσματα του δάσους. Από τη στιγμή εκείνη θα ξεκινήσει μια ιστορία φιλίας  και ανταγωνιστικότητας. Η Τουίνκ θα γνωρίσει μια καινούρια φίλη , την Στράιπ, η οποία διατηρεί μεγάλη έχθρα με τις νεράιδες.

 Η Τουίνκ, τι λέτε; Θα μιλήσει για τη φίλη της στις καθηγήτριές της με κίνδυνο να τη διώξουν από το σχολείο ή θα το κρατήσει κρυφό;

Αυτό το βιβλίο μου αρέσει γιατί δείχνει το πόσο σημαντική είναι η φιλία. Εάν βρεθούμε σε μια δύσκολη στιγμή, οι φίλοι μας θα είναι πάντα εκεί, όπως έκανε η μικρή σφήκα όταν ήθελαν βοήθεια οι νεράιδες.  Κι αν χωριστούν στη ζωή, αυτές θα μείνουν για πάντα φίλες.

                                                                                           Χριστιάννα Ζούλα

 

Η μούμια χωρίς όνομα

Μια ακόμα ξεκαρδιστική ιστορία του Τζερόνιμο Στίλτον, ενός ποντικού συγγραφέα  είναι : Η ΜΟΥΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ.

Ήταν ένα υπέροχο και ήρεμο απόγευμα του Οκτώβρη, όταν ο Τζερόνιμο Στίλτον δέχτηκε ένα μήνυμα από τον Οράτιο Ιερογλυφίδη, τον πιο διάσημο Αιγυπτιολόγο και επίσης καλό φίλο του Τζερόνιμο.

Αφού ο Τζερόνιμο πήγε στο Αιγυπτιακό Μουσείο της Ποντικούπολης μαζί με τον ανιψιό του και μια άλλη μικρή φίλη του, την Τσουρεκίτα Σοκολά, συναντήσανε τον κύριο Ιερογυφίδη ο οποίος τους εξήγησε το μυστήριο που στοιχειώνει το Μουσείο. Μια μούμια κάνει απρόσμενες εμφανίσεις και τρομάζει όλους τους επισκέπτες του μουσείου.

Ο Τζερόνιμο μαζί με τους δυο μικρούς της παρέας προσπαθούν να διώξουν τη μούμια και να πάρουν τον άλλο μισό πάπυρο που έχει κλέψει η μούμια για να μπορέσουν να λύσουν το μυστήριο του Φαραώ.

Διαβάστε το βιβλίο και μάθετε αν τελικά μπόρεσαν να λύσουν το μυστήριο και να διώξουν τη μούμια.

Είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο. Ένα από τα αγαπημένα μου! Το έχω διαβάσει τρεις φορές. Απλά υπέροχο!

                                                                                         Χουανίτα  Φορτσέτι

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 6 χρόνια χριστιαννα ζουλλα

    και εσυ Χουανιτα εκανες καλη παρουσιαση

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.