Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα (Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΣΕΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φτάνει μια στιγμή, για να πάρει κανείς μια λάθος απόφαση! Μια στιγμή για την οποία αργότερα θα μετανιώνει πικρά. Όπως έγινε και με τον ήρωα της ιστορίας μας, τον Πασπαρτού. Ο Πασπαρτού είναι ένας όμορφος, άσπρος γατούλης, ο πιο όμορφος της γειτονιάς! Και ο πιο χαριτωμένος. Μέχρι πού όμως μπορεί να φτάσει, όταν ζηλέψει πολύ; Κι αν φτάσει ως το δάσος, μέχρι πότε μπορεί να κρατήσει η ζήλια και ο θυμός του;

Μια ιστορία όχι μόνο για γατούληδες, αλλά και για παιδιά ,μικρά και μεγαλύτερα. Μέσα από τις περιπέτειες και τα βάσανα που θα ζήσει ο ήρωάς μας, αφού αποφασίζει πληγωμένος να το σκάσει από το σπίτι, μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο τυχερός είναι όποιος απολαμβάνει τις χαρές που προσφέρει το σπιτικό του. Ο πεισματάρης στην αρχή γάτος, θα νιώσει το φόβο,την απόρριψη, την πείνα και τη μοναξιά, μακριά από τη ζεστασιά της οικογένειας που τον φροντίζει και τον αγαπά. Και μπορεί κάποτε ακόμα και τα πιο αγαπημένα πρόσωπα να παρεξηγηθούν μεταξύ τους, ή να πληγώσουν ο ένας τον άλλο. Δεν παύουν όμως ποτέ να συνδέονται με αγάπη, τρυφερότητα και ενδιαφέρον για το καλό του κάθε μέλους της οικογένειας. Η ιστορία του Πασπαρτού μιλάει από μόνη της. Το μήνυμα θα περάσει άμεσα και εύστοχα: Το σπιτικό και η οικογένεια του καθενός, είναι ανεκτίμητα.
Τα παιδιά του Γ3 τμήματος (Δ.Σ Ζηπαρίου) άκουσαν προσεκτικά την ιστορία την ώρα της Φιλαναγνωσίας και θέλησαν να εκφραστούν με ζωγραφική. Κυριάρχησε το θέμα του Πασπαρτού χαμένου μέσα στο δάσος, και οι περιπέτειες που έζησε μέχρι να τον ξαναβρούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.