Η επανάσταση των δέντρων

Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με ένα καινούριο βιβλίο-παραμύθι με τίτλο «Η επανάσταση των δέντρων» ,μεταφρασμένο και στα αγγλικά «Thetreerevolution».

Περιέχει και CD με το κείμενο  και στις δύο γλώσσες.

Συγγραφέας : Τεκέογλου  Φωτεινή

Εκδόσεις : Δεμέτη

Εικονογράφηση  και εκφώνηση στα ελληνικά: Μαρίνα Ξυνού- Κόντη

Επιμέλεια στα αγγλικά και εκφώνηση : Παναγιώτα Τράκα

Λοιπόν όλοι ξέρουμε πως κάποιες φορές οι άνθρωποι επαναστατούν. Στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες και γνωστές επαναστάσεις. Μπορούν όμως να επαναστατήσουν και τα δέντρα;  Να κάνουν συνελεύσεις και να παίρνουν αποφάσεις; Και ποιος είναι άραγε αυτός που τα καταπιέζει  και δεν αντέχουν άλλο;  Η περιέργειά μας ήταν πολύ μεγάλη  και γι αυτό αποφασίσαμε να διαβάσουμε  αυτό το βιβλίο και να λύσουμε τις απορίες μας. Η εικονογράφηση μας άρεσε τόσο πολύ που εμπνευστήκαμε κι εμείς και κάναμε τις δικές μας ζωγραφιές.

 

Η  κριτική μας

Η ιστορία είναι  πρωτότυπη. Μια λεύκα πείθει τα υπόλοιπα δέντρα να κάνουν επανάσταση και να κλείνουν τα φύλλα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό ήταν πολύ περίεργο γιατί πάντα τα δέντρα ανθίζουν στον ήλιο.

Το βιβλίο  είναι θαυμάσιο και πολύ πλούσιο σε εικόνες, είναι σαν να βλέπεις ταινία. Είναι ξεχωριστό γιατί είναι γραμμένο στα ελληνικά  και στα αγγλικά. Οι ήρωες δυνατοί και θαρραλέοι. Έκαναν την επανάστασή τους και δε φοβήθηκαν. Πρώτη φορά βλέπουμε να επαναστατούν τα δέντρα. Το θεωρούμε συναρπαστικό.  Περιέχει CD και έχει πολύ ωραίες εικόνες.

Τα παιδιά: Δανάη Μουζάκη, Αργυρώ Παρασκευαδάκη,  Άσπα Καμανατζή,  Δέσποινα Ευαγγελίδη,  Φραντζής Τόππος,  Κατερίνα Μπόρου, Σταμάτης Ψαρός,  Δήμητρα Παναγιωτοπούλου.

6 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 8 χρόνια ιι

  πολυ προτοτυπο.μπραβο!πρωτα απο ολλα μπραβο στα παιδια για της ωραιες ζωγραφιες τους.επισης εχω κι μια φιλη στην τριτη.την αναστασια κουτεα.μπραβο της

  Απάντησε
 2. πριν 8 χρόνια ΑΣΠΑ ΚΑΜΑΝΑΤΖΗ

  τέλειο παιδιά θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και με άλλα βιβλία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντησε
 3. πριν 8 χρόνια Δεσποινα Ευαγγελιδη

  πολυ καλα τα πηγαμε! το διασκεδασα! φανταστικο ! ! !

  Απάντησε
 4. πριν 8 χρόνια ζηπαρι

  τελειο παρα πολι ωραιο

  Απάντησε
 5. πριν 8 χρόνια ζηπαρι

  τελειο παρα πολι ωραιο

  Απάντησε
 6. πριν 8 χρόνια Παπακάτσικα Μαρία

  Το παραμύθακι το διάβασα πολύ καλό και διδακτικό από πολλές απόψεις.

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.