Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Μια σκιά στο παράθυρο)

ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλλινού

Εκδόσεις: Πατάκης

 

Το βιβλίο «Μια σκιά στο παράθυρο» είναι ένα εφηβικό αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο έννοιες δύσκολες και απλές ταυτόχρονα. Μια λέμβος γεμάτη πρόσφυγες χτυπάει απότομα σε κάποια βράχια και οι άνθρωποι προσπαθούν να σωθούν με κάθε τρόπο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μικρό κορίτσι που ακούει τελείως συμπτωματικά στο όνομα Μαρία και που βρέθηκε μόνη σε μια απόμερη παραλία. Το μικρό παιδί μετά από αυτό που της συνέβη, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Μια οικογένεια αποφασίζει να τη φιλοξενήσει, και έτσι ξεκινά μια σπάνια φιλία, μεταξύ του κοριτσιού και ενός αγοριού του Άλκη που ανήκει στην προαναφερθείσα οικογένεια. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ο Αστυνόμος Μίλτος Ζαφείρης, αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τη μικρή, κρύβεται ένα μεγάλο μυστήριο που πρέπει πάση θυσία να επιλυθεί. Όλα τα στοιχεία, συνωμοτούν στην συγκεκριμένη θεωρία, και το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται μέσα από μια πλούσια πλοκή. Απαγωγή, πεταμένα γράμματα, μυστήρια τηλεφωνήματα, λανθασμένες αρχικές εντυπώσεις και κυρίως φαινόμενα που αρχικά απατούν. Και τελικά, όσο και αν κάποιοι θέλησαν να παραπλανήσουν όλους όσους προσπαθήσουν να καταλάβουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τη σιωπή της μικρής «Μαρίας», στο τέλος θα πέσουν έξω γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ το τέλειο έγκλημα.

Ο κ. Λίνα Λυχναρά, για άλλη μια φορά, έγραψε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που καθηλώνει από την αρχή μέχρι την τελευταία σελίδα. Είναι γνωστό ότι οι ιστορίες μυστηρίου, τραβούν την προσοχή του αναγνώστη, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο καλογραμμένες όσο αυτή! Με άσβεστη έμπνευση και πολύ μεράκι, μας μεταφέρει σε άβατα μονοπάτια και μας παρασέρνει με την όμορφη γραφή της στον μαγικό της κόσμο, σπάζοντας με την πένα της, καθετί μοχθηρό. Τρυφερό κείμενο γεμάτο «σκιές» που στο τέλος λάμπει σαν χίλια αστέρια στον ουρανό. Και όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας σε κάποιο σημείο στο βιβλίο της, «….Έβλεπα το πρόσωπό της που γελούσε, άκουγα το γέλιο της και μου φαινόταν πως άκουγα μουσική, κελαηδίσματα πουλιών, τον αέρα ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων..».

Η εικονογράφηση έγινε από τη Ρένια Μεταλληνού, γνωστή για το ιδιαίτερα ταλαντούχο ζωγραφικό της ύφος, απόλυτα ταιριαστό με το πρωτότυπο κείμενο.

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 1 μήνας Μαργαρίτα

    Το καλύτερο βιβλίο

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.