Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βραβευμένα βιβλία ( Ο Τομ Γκέιτς είναι εντελώς φανταστικός)

Βιβλίο: Ο Τομ Γκέιτς είναι εντελώς φανταστικός

Συγγραφέας: LizPichon

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου

Διακρίσεις: Βραβείο BluePeter, Βραβείο RoaldDahlγια το πιο αστείο βιβλίο, Βραβείο RedHouse

Ανήκει στη σειρά ο θαυμαστός κόσμος του Τομ Γκέιτς όπου ήρωας είναι ένα αγόρι γύρω στα εννιά. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Τομ ετοιμάζεται και συμμετέχει τελικά σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φύση με το σχολείο του. Οι περιπέτειες και τα γεγονότα κατά τη διάρκεια αυτής της εκδρομής είναι πέρα για πέρα φυσικά και ρεαλιστικό. Τίποτα το εξωπραγματικό δεν συναντά σ’ αυτά ο αναγνώστης, τίποτα δεν είναι έξω από την καθημερινότητα και τη ζωή των παιδιών  γιαυτό και το καθένα μπορεί να αναγνωρίσει δικές του στιγμές, συνήθειες, συναισθήματα και συμπεριφορές στον κόσμο αυτού του βιβλίου. Ίσως γιαυτό η σειρά είναι τόσο επιτυχημένη. Οι κόντρες με την αδερφή του, η υπερποστασία των γονιών που μερικές φορές γίνεται ενοχλητική, η ανοχή από τη μεριά των παππούδων κι από την άλλη φιλίες και σκανταλιές μέσα στο σχολείο και κατά τη διάρκεια της εκδρομής, χαρακτήρες συμμαθητών και εκπαιδευτικών επίσης αναγνωρίσιμοι δένουν με γνησιότητα σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία .  Οι φόβοι, οι αδυναμίες, ο εγωισμός, η κόντρα ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά και ανάμεσα σε φίλους ή και σε διαφορετικά σχολεία έχουν τη θέση τους.

Η συγγραφέας έχει μπει για τα καλά στην ψυχοσύνθεση των ηρώων αυτής της ηλικίας και δίνει τη ζωή τους με ευθύτητα και χιούμορ. Ο λόγος είναι ο καθημερινός λόγος των σύγχρονων παιδιών  και η μετάφραση της Χαράς Γιαννακοπούλου έχει καταφέρει να τον προσαρμόσει άψογα στην ελληνική πραγματικότητα.

Το κείμενο χρησιμοποιεί την τεχνική συνδυασμού του λεγόμενου graphicnovel  και ημερολογίου προκειμένου να τονίσει ορισμένα σημεία- τεχνική η οποία τελευταία συναντάται σε πολλά παιδικά βιβλία συγγραφέων του εξωτερικού και έχει αγαπηθεί από τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.