Δύναμη ψυχής. Ο Π. Βασιλειάδης περιγράφει στο Πρώτο 91.5 πως τερμάτισε τον Μαραθώνιο παρά τα κινητικά του προβλήματα. Θέλει να ζήσει το όνειρό του και η Πολιτεία του γυρίζει την πλάτη

Ο 24χρονος Παναγιώτης Βασιλειάδης είναι ένας πραγματικός μαχητής των δρόμων αλλά κυρίως είναι μαχητής της ζωής. Έχοντας βρει διέξοδο στον αθλητισμό και κυρίως στο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, αποδεικνύει καθημερινά πως όταν υπάρχει θέληση, ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, μία εγκεφαλική παράλυση έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο ένα πόδι του Παναγιώτη Βασιλειάδη και έτσι, ο αθλητής διανύει χιλιόμετρα ατελείωτα σχεδόν με ένα πόδι. Δυστυχώς όμως η πολιτεία κωφεύει και η Ελλάδα χάνει σίγουρα μετάλλια μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων καθώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η αρμόδια ομοσπονδία δεν δέχεται τον Κώο αθλητή.

Ο 24χρονος Παναγιώτης ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Πρώτο Sports» του Πρώτο 91.5 που παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ο Στέργος Χατζηστέργου. Ο δρομέας την Κυριακή κατάφερε παρά τα προβλήματα του να τερματίσει τον αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας δίνοντας έτσι με τον δικό του τρόπο την απάντηση σε όσους του κλείνουν την πόρτα.
Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βασιλειάδης στο ραδιόφωνο, δεν αισθάνεται χαμένος που δεν πήγε στους Παραολυμπιακούς. Εκείνοι έχασαν ( αρμόδιοι ομοσπονδίας). Ο ίδιος είναι νικητής και το απέδειξε για 5η φορά καθώς έχει τερματίσει 5 μαραθώνιους και έχει λάβει μέρος σε 8 συνολικά.
Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι διένυσε 42 χλμ σχεδόν με ένα πόδι και η νίκη του είναι κινητήριος δύναμη για όσους καθημερινά εγκαταλείπουν μικρές μάχες της καθημερινότητας. Την νίκη του δε την αφιέρωσε στην προπονήτρια του Ελένη Σουρασή που είναι πάντα δίπλα του, στην οικογένειά του και φυσικά σε όσους τον στηρίζουν.
Όταν ο αθλητής ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για ποιον λόγο δεν έχει κληθεί να φορέσει ακόμη το εθνόσημο με την παραολυμπιακή ομάδα, ο ίδιος απάντησε πως δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους που τον αποκλείουν παρόλο που το κινητικό του πρόβλημα είναι εμφανές. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο αθλητής είπε ότι τρέχει ηρωικά καθώς μετά το 32χλμ έκλαιγε από μέσα του λόγω της καταπόνησης του σώματος.
Φυσικά ο δρομέας αναφέρθηκε και στους άλλους Κώους που έτρεξαν καθώς κάθε διοργάνωση είναι όλο και περισσότεροι. Κλείνοντας ο Παναγιώτης Βασιλείαδης είπε : « Θέλω να ζήσω το όνειρό μου. Θέλω ισότιμη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Το όνειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Είτε σε πανευρωπαϊκό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Για την KosVoice, Σάντυ Λαδικού

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 4 χρόνια Οικογένεια ΜΠ

    Για τη δημοτική αρχή δεν μιλάμε αλλά η περιφέρεια που είναι να στηρίξει αυτό το ΠΑΛΗΚΑΡΙ???????και λέμε η περιφέρεια γιατί έχει τις διασυνδέσεις στο κάτω κάτω θα μας κάνει όλους υπερήφανους Καλή δύναμη Παναγιώτη

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.