Οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν στην Κω-Τουρισμός και τον Νοέμβρη;-Όπως ο Τζιτζικώστας!-Η Κως στο επίπεδο 2- Παζάρι τα Χριστούγεννα;-Η "ΑΕΛΙΑ" στην Κω

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα στην Κω!

Παρακολουθώντας κανείς τα αντίστοιχα site πλειστηριασμών διαπιστώνει ότι οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται και πολλά ακίνητα «βγαίνουν στο σφυρί» από τράπεζες. Ξενοδοχεία , καφέ, γκαρσονιέρες, χωράφια κ.α. Αυτό αποδεικνύει για όλους ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η κρίση είναι εδώ! Οικογένειες και επιχειρηματίες προσπαθούν "με νύχια και με δόντια" να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Δυστυχώς πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν και οι ιδιοκτησίες αλλάζουν χέρια…

 

 

Απλήρωτοι ακόμα οι Αρχαιοφύλακες

Εγώ ένα ξέρω , οι συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες είναι ακόμα απλήρωτοι. Κρίμα! Ζούμε στο 2020 με πολλά προβλήματα και το κράτος και οι αρμόδιοι του δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο να πληρωθούν άμεσα (χτες!) όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με νόμιμες διαδικασίες από το ίδιο το κράτος. «Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Οι εργαζόμενοι έπρεπε να έχουν πληρωθεί χθες. Μιλάμε για τα αυτονόητα. Ευχόμαστε τις επόμενες ημέρες να κλείσει το θέμα.

 

 

Θα πιάσει Νοέμβρη η σαιζόν;

Διαβάζουμε διάφορες αναρτήσεις ότι η σαιζόν στην Κω ίσως πιάσει Νοέμβριο. Τόσο η Tui όσο και η Jet2 όπως βλέπουμε προχωρούν σε διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους ώστε να πουλήσουν όσο περισσότερα πακέτα μπορούν για όλο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Μάλιστα διαβάζουμε ότι ίσως πιάσει και 22 Νοεμβρίου. Μακάρι, ο καιρός είναι καλός και θα ήταν σίγουρα τονωτική ένεση για την αγορά και τους επιχειρηματίες . Πιστεύουμε ότι θα μείνουν ανοιχτά.Την ώρα που γράφουμε το κείμενο είδαμε και την ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Κρητικού που επιβεβαιώνει όσα λέμε.

 

 

Θα πέσει χρήμα από την 3η επιστρεπτέα προκαταβολή

Το δήλωσε ο Χ. Σταικούρας : «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή 3». Μία τονωτική ένεση ρευστότητας όπως φαίνεται έρχεται και ελπίζουμε να πάρουν χρήματα όσο περισσότεροι επιχειρηματίες γίνεται γιατί σίγουρα οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

 

 

Επιτέλους κάτι κινήθηκε …

Να θυμίσουμε ότι στην στήλη μας στις 2/09/2020 είχαμε γράψει κείμενο με τίτλο «Κάνε το όπως ο Τζιτζικώστας» . Ξανά γράψαμε στις 9/09/2020 με τίτλο «Όσο ζω θα το φωνάζω» και αναφερόμασταν στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα να ενισχύσει με κεφάλαιο κίνησης έως 50.000 ευρώ τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Δεν ξέρω αν το διαβάσανε από εμένα ή αν τομάθανε από κάπου αλλού πάντως χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους ένας φορέας ασχολήθηκε. Μπράβο λοιπόν στον ΣΕΠΕΚΩ που «κυνηγάνε» το θέμα και ζητάνε από τον Γ. Χατζημάρκο και Γ. Καπανή να τρέξουν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Βέβαια αλλού το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει. Εμάς όμως δεν μας νοιάζουν τα συνθήματα αλλά το αποτέλεσμα. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και οι αρμόδιοι ας φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει.

 

 

Στο επίπεδο 2 η Κως … και βλέπουμε! Στο κίτρινο δηλαδή..

Στο επίπεδο 2 βρίσκεται η Κως σχετικά με την πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε επιτήρηση. Και για να μην πάμε στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης ) θα πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα μέτρα. Μερικά από αυτά είναι για την εστίαση έως 6 άτομα στο τραπέζι & κλειστά μαγαζιά από τις 12.30 έως 5 το πρωί. Στον κινηματογράφο 50% πληρότητα με μάσκα και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σχολεία μάσκα από 4 ετών και πάνω, εκκλησίες 1 άτομο ανά 10 τμ. Δείτε εδώ στην στήλη με το κίτρινο όλα τα μέτρα για την Κω: https://www.skai.gr/sites/default/files/attachments/2020-10/xartis-analysi.pdf

 

 

Τα πιο «περίεργα» Χριστούγεννα ας γίνουν τα πιο φωτεινά

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω του Covid-19. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται Χριστούγεννα. Προτείνω όμως ο Δήμος να γεμίσει όλους τους δρόμους του νησιού με λαμπιόνια και Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ταυτόχρονα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια , μουσικές και μελωδίες να παίζουν σε όλα τα κεντρικά σημεία του νησιού. Σίγουρα αυτό θα φτιάξει την διάθεση μας , θα κάνουμε τις βόλτες στα μαγαζιά πιο ευχάριστα. Άντε πάμε δυνατά λοιπόν για τα Χριστούγεννα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών.

 

 

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα γίνει;

Μετά και τις τελευταίας ανακοινώσεις Χαρδαλιά ότι η Κως βρίσκεται στο επίπεδο 2, αναρωτιόμαστε τί θα γίνει με το Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες της εποχής. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της κάθε περιοχής της Κω η αλήθεια είναι ότι έδινε άλλο χρώμα στα Χριστούγεννα και η συμμέτοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Μάλιστα υπήρχε πολύ μεγάλη συμμέτοχή από φορείς και συλλόγους που προετοίμαζαν από πολύ νωρίς τις δημιουργίες τους. Άραγε φέτος θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο παζάρι;; Ή εξαιτίας των μέτρων Covid θα ακυρωθεί; Δυστυχώς και σε άλλες περιοχές έχουν ακυρωθεί πολλές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα δεν θα διεξαχθεί φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα. Εμείς ευχόμαστε τα ξωτικά και οι βοηθοί τους να βάλουν τα δυνατά τους και να γίνουν πράγματα που διασφαλίζουν την ασφάλεια από τον Covid-19 και αρέσουν στα μικρά παιδιά. Ας μπούμε όλοι στο Πνεύμα των Χριστουγέννων και όλο και κάτι θα γίνει…

 

 

 

Οκτώβριος …Μήνας πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του Μαστού

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Στην Ευρώπη, περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό. Περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας. Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.» Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ της ΕΡΤ: https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/oktovrios-minas-prolipsis-kai-enimerosis-gia-ton-karkino-toy-mastoy/

 

 

«Η ΑΕΛΙΑ ταξιδεύει…»

Η αλήθεια είναι ότι η Ειρήνη Χατζηχριστοφή μας έχει συνιθήσει σε ποιοτικές προτάσεις. Τώρα διαβάζουμε σε ανάρτηση της στο FB ότι : «Η ΑΕΛΙΑ ταξιδεύει"......πριν τρία χρόνια φωταγωγήθηκε το εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου της Σύρου,στο πλαίσιο της παγκόσμιας αφύπνισης στον αγώνα ενάντια στη νόσο. Αύριο,εμείς οι LIONS Club Kos "Ιπποκράτης" ,φωταγωγούμε το κτίριο της δημοτικής Ιπποκράτειος Βιβλιοθήκη στο νησί μας και διαδίδουμε όλοι μαζί το μήνυμα της εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού, που δεν είναι άλλο από αυτό της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης που σώζει ζωές.»

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου λοιπόν το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα φωταγωγηθεί ροζ . Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

 

 

Mattatoio Club is coming

Με το που έκλεισε ο Μύλος, ξεκινάει το άνοιγμα του Mattatoio Club. Οπότε αυτόματα μεταφερόμαστε όλοι εκεί. Σάββατο 10 Οκτωβρίου ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του για να μας χαρίσει βράδια ξεχωριστά, όπως μόνο το προσωπικό του Μύλου ξέρει.

 

 

Στις Σαρδέλες θα φας καλά και θα χορτάσεις!

Πλούσιες σαλάτες, φρέσκο ψάρι στο τηγάνι ή ψητό (εμείς φάγαμε κουτσομούρες), φρέσκο καλαμάρι ,όμορφα πιάτα και ωραίο στήσιμο. Μα πάνω από όλα στο εστιατόριο Σαρδέλες θα απολαύσεις την φιλοξενία και το χαμόγελο του προσωπικού, που σου φέρνει αυτό που θες πριν καν το ζητήσεις. Ευγένεια και χαμόγελο σου φτιάχνουν πάντα την διάθεση στην εποχή που ζούμε. Ακόμα και το γλυκό ρεβανί στο τέλος με παγωτό φιστίκι μας άρεσε πολύ. Ήταν η τέλεια πινελιά για να κλείσει ωραία η βραδιά.

   

 

 

Το «σκισμένο τούλι» της Έλενας Ακρίτα ήρθε στο Πολύκεντρο

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ την διαβάζω χρόνια τώρα. Τά άρθρα της , τις αναρτήσεις … την παρακολουθώ. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και τα γράφει. Επιπλέον πάντα πίστευα ότι έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που τα γράφουν και τα λένε «χύμα». Όπως είναι τα πράγματα. Έχω να σας πω λοιπόν ότι στο Πολύκεντρο Θαλασσινού έφτασε το νέο της βιβλίο «Το σκισμένο τούλι» και μιλάει για την ζωή πέντε γυναικών στην Αθήνα του σήμερα. Είναι μία δυνατή ιστορία. Σας το προτείνουμε λοιπόν.

 

 

10 Οκτωβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Τα μηνύματα πολλά, τα προβλήματα του κόσμου επίσης πολλά. Ας πετάξουμε την μάσκα που φοράμε (όχι του Covid) και ας ντυθούμε άνθρωποι. Ίσως έτσι δούμε τον διπλανό μας αλλιώς. Οι εποχές είναι δύσκολες και η πίεση από όλες τις μεριές μεγάλη. Ας χαλαρώσουμε και ας το δούμε αλλιώς. Όταν αρχίσει να μας ενδιαφέρει και ο διπλανός μας και όχι μόνο ο εαυτός μας τότε θα νιώσουμε διαφορετικά. Η διάθεση προσφοράς , η παροχή βοήθειας και στήριξης μας κάνει καλύτερους και σίγουρα ομορφότερους. Η στήριξη μπορεί να είναι μία απλή συζήτηση, μία βόλτα στο πάρκο, μία αγκαλιά. Απλά πραγματάκια παιδιά!

Το δικό μου μήνυμα είναι αυτό (που το έκλεψα από τον αγαπημένο μου Σ. Ξενάκη)

 

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 1 μήνας Aristeidis o Dikaios

    Αυτό το “έκτρωμα” θα είναι η ταφόπλακα της ΝΔ & του ΣΥΡΙΖΑ που τους βλέπω να κάνουν παρέα στο ΚΙΝΑΛ με 5–6%. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ γιατί το πρότεινε, η δε ΝΔ γιατί και θέλει να το υλοποιήσει και είναι εμπλεκόμενη η σύζυγος του ιδίου του πρωθυπουργού η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη που είναι μέτοχος σε αυτά τα fund-κοράκια. Τι θέλουν δηλ.; Να ψηφίσουμε τελικά τη Λαϊκή Ενότητα που είναι το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται με σθένος στους πλειστηριασμούς;!;

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.