"Κρίση-Κοινωνία-Τέχνη" από την Πολιτεία στο ξενοδοχείο Κως σήμερα και αύριο

Το Σχήμα Πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» διοργανώνει την πρώτη του εκδήλωση το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο «ΚΩΣ».

Η εκδήλωση έχει τον γενικό τίτλο ΚΡΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΤΕΧΝΗ και περιλαμβάνει:

το Σάββατο 3/12:

ώρα 6:00 μ.μ. : Προβολή της ταινίας «ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΟ» του Σωτήρη Γκορίτσα

ώρα 8:00 μ.μ. : Συζήτηση με τους Σωτήρη Γκορίτσα, σκηνοθέτη και

Μάνο Στεφανίδη, Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

την Κυριακή 4/12:

ώρα 11:00 π.μ.: Διάλεξη του Μάνου Στεφανίδη με τίτλο:

«Η τέχνη των δρόμων: Από τον Αρκά και τα κόμικς στο graffiti".

Η είσοδος και τις δύο ημέρες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το «Μπραζιλέρο»

Δύο ελεγκτές της ΕΟΚ έρχονται στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πορεία του έργου κατασκευής ενός Πολιτιστικού Κέντρου, που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΟΚ. Δέκα χρόνια μετά τη χρηματοδότηση, ο Βασίλης Αρβανιτάκης δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσει τη μη περάτωση του έργου και το που πήγαν τα λεφτά της χρηματοδότησης.

Το πλαίσιο αυτό δίνει την ευκαιρία στο σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, Σωτήρη Γκορίτσα, να κάνει μια καταγραφή της ελληνικής κοινωνίας του 2000, μιας κοινωνίας που βρέθηκε να διαχειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια χωρίς να διαθέτει τις κατάλληλες γι' αυτό προϋποθέσεις.

Στην ταινία εμπλέκονται και παρουσιάζονται με αριστοτεχνικό τρόπο όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας: ο παραγοντισμός, η «δημοσιότητα» και ο «δημοσιοσχεσιτισμός», ο ρόλος του ποδοσφαίρου και των παραγόντων του, ο ρόλος των ΜΜΕ και των πολιτικών, τα προβλήματα στις σχέσεις, οι μετανάστες, οι επιδράσεις στη γλώσσα, το έλλειμμα στην παιδεία, ο ρατσισμός, οι κλίκες και γενικά η διαπλοκή.

Πρόκειται για μια σάτιρα με σπιρτόζικους και απολαυστικούς διαλόγους, με άφθονα λεκτικά και άλλα γκαγκ και πολύ γρήγορο εσωτερικό ρυθμό.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νίκος Γεωργάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Πρωτόπαπα, Παναγιώτης Σαπουνάκης, Μανώλης Μαυροματάκης, Αντώνης Βισκαδουράκης ενώ στους ρόλους των ευρωπαίων ελεγκτών οι Ivano Marescotti και Rufus Beck.

Η μουσική είναι του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και κινηματογράφο στο Λονδίνο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ: Κάποιος ξαγρυπνά (1987), Δέσποινα (1990), Απ' το χιόνι (1993), Βαλκανιζατέρ (1997), Μπραζιλέρο (2001), Παρέες (2007), Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2010).

Σχήμα Πολιτισμού «Πολιτεία»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.