Γιατί όσοι διαβάζουν Μάικ Βάικινγκ κατακτούν την ευτυχία;

Ο συγγραφέας των best seller, στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας
Μάικ Βάικινγκ: Ο «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» και συγγραφέας των διεθνών μπεστ σέλερ «Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων», «Το βιβλίο του Hygge» και «Το βιβλίο του Lykke», κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας
Τα βιβλία του έχουν τη δύναμη να αλλάζουν ζωές, αλλά και να προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Μάικ Βάικινγκ, το έργο του οποίου κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας, έχει χαρακτηριστεί «ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου» από τους Times, συμβουλεύει κυβερνήσεις, πόλεις, εταιρίες σχετικά με την ευτυχία και την ευημερία, το έργο του έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο πωλήσεων διεθνώς. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας Ευτυχίας, με έδρα την Κοπεγχάγη, και ταυτόχρονα ένα ποπ ίνδαλμα και ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του.

Καταξιώθηκε με «Το βιβλίο του hygge», (προφέρεται χούγκα), χαρτογράφησε νέα κεφάλαια στο μονοπάτι προς τον δανέζικο τρόπο για την κατάκτηση της ευτυχίας με «Το βιβλίο του Lykke», ενώ απάντησε στη δίψα των αναγνωστών του για περισσότερο Μάικ Βάικινγκ με το «Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων». Τα βιβλία του έχουν πολλά να διδάξουν γύρω από το τι σημαίνει χαρά, πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν ευτυχισμένο τρόπο ζωής και πώς μπορείς να βιώνεις την καθημερινότητα στο μάξιμουμ. Διαβάσαμε τα «Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων», «Το βιβλίο του Hygge» και «Το βιβλίο του Lykke» (όλα στις εκδόσεις Μίνωας) και σας μεταφέρουμε τις (ευτυχέστατες) εντυπώσεις μας.


Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων
Ανακαλύψτε πώς οι όμορφες στιγμές χτίζουν τον δρόμο για την ευτυχίας
Σελίδες: 296
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας; Ένα βιβλίο για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Τη γεύση του φαγητού στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι;

Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά;

Ο ειδικός στην ευτυχία Μάικ Βάικινγκ ανακαλύπτει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας.

Γραμμένο με τρόπο ζεστό και άμεσο, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.
 


Το βιβλίο του Lykke
Ο δανέζικος τρόπος για την κατάκτηση της ευτυχίας
Σελίδες: 300
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Προφέρεται Luu-kah και σημαίνει ευτυχία. Δεύτερο βιβλίο του Μάικ Βάικινγκ, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία. Εδώ βρίσκονται τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων, καθώς και το γιατί η Δανία θεωρείται από πολλούς η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου.

Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους, όπως: Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε; Οι πόλεις μάς κάνουν πιο δυστυχισμένους;

Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.
 


Το βιβλίο του hygge
Ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά
Σελίδες: 296
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εδώ ξεκίνησαν όλα. Το ντεμπούτο του Μάικ Βάικινγκ μεταφράστηκε σε 35 γλώσσες, με πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως, και έχει απασχολήσει εκτενέστατα τον διεθνή και ελληνικό Τύπο. Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο hygge (προφέρεται χου-γκα).

Το hygge έχει πολλές ερμηνείες: «τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής», «ζεστασιά της ψυχής», «συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας». Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε. Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους. Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρo είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε.
 

Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, το βιβλίο του Μάικ Βάικινγκ θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/advertorial/654442_giati-osoi-diavazoyn-maik-vaikingk-kataktoyn-tin-eytyhia?fbclid=IwAR2L6VwVOcbKgUa-SN-D9gE1HS02LbpxhsEh7PBMyK_4ddOvFuIl139vS4o»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.