Κως: Επιχείρησαν να κλέψουν σκάφος δύο Τούρκοι

Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη έξι ετών ο καθένας
 

Σκάφος που είχε κατασχεθεί και βρισκόταν αγκυροβολημένο σε περιοχή απέναντι από το Λιμεναρχείο Κω, επιχείρησαν να κλέψουν δύο Τούρκοι οι οποίοι χθες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για την υπόθεση αυτή από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) σε κάθειρξη έξι ετών ο καθένας!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015 τα μεσάνυκτα στην Κω.
Όπως αναφέρεται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, οι δύο Τούρκοι πήγαν στο σημείο όπου ήταν αραγμένο το σκάφος που είχε κατασχεθεί και χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο σκάφος άρχισαν να το ρυμουλκούν χωρίς να ανάψουν τη μηχανή ή να ανάψουν τα φώτα.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθώς ο καπετάνιος άλλου σκάφους που κινούνταν στην περιοχή τούς είδε, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά αφού δεν υπήρχαν φώτα αναμμένα και άμεσα ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου, προσωπικό του οποίου εντόπισε τους δύο αλλοδαπούς και τους συνέλαβε.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε προχθές από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω). Το δικαστήριο εκδίκασε κανονικά την υπόθεση με τους δύο Τούρκους, ως να ήταν παρόντες αν και εκείνοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιόν του, και τους έκρινε ένοχους για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής αντικειμένου που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών στον καθένα με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.


Πηγή:https://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.