Καταγγελίες για μαχαίρια, νυστέρια και τσεκούρια στα χέρια προσφύγων-μεταναστών στο hotspot Λέρου!

Φόβους για την ζωή των αστυνομικών που απασχολούνται στο hotspot της Λέρου, εκφράζει με ανώνυμη επιστολή του αστυνομικός που, όπως υποστηρίζει υπηρετεί εκεί, την οποία δημοσίευσε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον ιστότοπο www.bloko.gr. Σύμφωνα με την ανώνυμη επιστολή, οι μετανάστες έχουν στην κατοχή τους τσεκούρια, μαχαίρια και νυστέρια (!) τα οποία απέκτησαν στη διάρκεια της εξέγερσης που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.


«Πριν ένα μήνα περίπου βιώσαμε από πρώτο χέρι εμείς που βρισκόμαστε εδώ μια »εξέγερση »στην οποία οι »ακίνδυνοι» μετανάστες, σύμφωνα με τον Μουζάλα, προσπάθησαν να πιάσουν ομήρους αστυνομικούς του hotspot έτσι ώστε να προκαλέσουν την κοινή γνώμη και να ακουστεί το »πρόβλημά» τους.
Φυσικά δεν το κατάφεραν. Οι αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονταν την στιγμή εκείνη εντός του hotspot, κατάφεραν να »αποδράσουν » και να γλιτώσουν τα περαιτέρω καταφεύγοντας στην ναυτική βάση »Υντελ». Κατά την διάρκεια της εξέγερσης κλάπηκαν από το ιατρείο περί τα 500 χειρουργικά νυστέρια και αρκετά τσεκούρια, που προορίζονταν για τις πυροσβεστικές φωλιές. Το πρόβλημα για τους αστυνομικούς ξεκινάει από εδώ ακριβώς. Ο επικεφαλής υποδιευθυντής σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το αστυνομικό προσωπικό, είπε ότι τελικά τα νυστέρια ήταν »λιγότερα» (λες και ένα και μόνο νυστέρι δεν μπορεί να κάνει την ζημία) κι ότι οι γιατροί έκαναν λάθος… Για τα τσεκούρια όμως ούτε κουβέντα. Συν τοις άλλοις, λίγες μέρες μετά την εξέγερση, οι  “ακίνδυνοι” μετανάστες έκλεψαν 40 μαχαίρια από κοντινή αποθήκη του ψυχιατρείου… (μόνο μαχαίρια). Οπότε…. έχουμε μέσα στο hotspot στα χέρια μεταναστών 5 τσεκούρια -40 μαχαίρια- και κατά τον υποδιευθυντή, λίγα νυστέρια. Πρόσφατο είναι και το περιστατικό “ακίνδυνου” μετανάστη ο οποίος δήλωσε σε ομοεθνείς του ότι έχει σκοπό να αποδράσει από το νησί, σκοτώνοντας μάλιστα όποιον αστυνομικό προσπαθήσει να τον σταματήσει για παραδειγματισμό. Αυτό έγινε αντιληπτό από αστυνομικό της Frontex,  ο oποίος γνώριζε αραβικά και  άκουσε την συνομιλία την οποία μετέφερε σε Ελληνες αστυνομικούς οι οποίοι πήραν τον μετανάστη από το hotspot και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Λέρου, όπου παρέμεινε για 2 μέρες στο κρατητήριο και τον ξανακατέβασαν  στο hotspot. Το καλύτερο όμως, μας το φύλαγαν για τον μήνα Αύγουστο. Πεζές περιπολίες θα γίνονται ανά δυο άτομα και εντός του hotspot. Tα συμπεράσματα δικά σας. Bέβαια η διαταγή αυτή δεν αναγράφεται σε κανένα φύλλο υπηρεσίας και δεν έχει δοθεί γραπτά πουθενά, μόνο προφορικά. Μα φυσικά για να μην υπάρχει πρόβλημα όταν θα γίνει το »κακό» στην πλευρά της διοίκησης. Οπότε έχουμε… μαχαίρια-νυστέρια-τσεκούρια και τουλάχιστον έναν μετανάστη, που θέλει να κόψει το κεφάλι αστυνομικού εντός του hotspot που αριθμεί 650 άτομα… και μια διοίκηση που θέλει να γίνονται περιπολίες 2 ατόμων κ μάλιστα χωρίς κανένα, οπλισμό. Αν αυτό δεν είναι »έκθεση σε κίνδυνο» τότε τι είναι….;;; ΣΟΣ ΣΟΣ» αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο συγκεκριμένος  αστυνομικός, που υποστηρίζει ότι υπηρετεί στο hotspot της Λέρου.
Α. Κυδωνάκης: Διαθέτουν αυτοσχέδια όπλα
Σε επικοινωνία της «δ» με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ο κ. Α. Κυδωνάκης, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί έχουν μία τάση υπερβολής, ως προς τα κρυμμένα τσεκούρια και νυστέρια, αλλά είπε ότι υπάρχουν μετανάστες που διαθέτουν αυτοσχέδια όπλα. «Εχουν μια δόση υπερβολής οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί. Εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα, διότι με πέντε αστυνομικούς δεν μπορεί να φρουρηθεί το hotspot, υπό την έννοια της λειτουργίας που θέλει η κυβέρνηση. Να είναι δηλαδή οι μετανάστες κλεισμένοι σε έναν χώρο και να φρουρούνται από αστυνομικούς. Αυτό, έχει μεγάλη διαφορά από το να φρουρείς έναν ανοικτό χώρο, όπου οι μετανάστες μπαινοβγαίνουν και ο αστυνομικός καλείται να κάνει τυπικό έλεγχο. Στην διάρκεια της εξέγερσης, αφαιρέθηκαν κάποια πράγματα από τους μετανάστες, όχι όμως τσεκούρια και τέτοια. Όμως, μπορεί να αφαιρέσουν ένα αλουμίνιο από έναν οικίσκο για παράδειγμα ή ένα σίδερο, κι αυτό να γίνει όπλο στα χέρια κάποιου. Αυτοσχέδια όπλα, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των αστυνομικών στην προηγούμενη εξέγερση, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθούν στις μεταξύ τους συρράξεις ή σε μια ενδεχόμενη σύρραξη κατά της αστυνομίας. Στο hotspot Λέρου, έχει αποσπαστεί μια διμοιρία από τα ΜΑΤ της Κω και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατασταλεί μία ενδεχόμενη εξέγερση κατά των αστυνομικών. Όταν κατεστάλη η εξέγερση πραγματοποιήσαμε έλεγχο στο hotspot και αφαιρέσαμε όσα αντικείμενα είχαν πάρει οι μετανάστες», δήλωσε ο κ. Α. Κυδωνάκης.
Μ. Κόλιας: Κάποιοι κάνουν βρώμικη πολιτική, κινδυνολογώντας
Την  αμφιβολία του κατά πόσον, οι συγκεκριμένες καταγγελίες προέρχονται όντως από αστυνομικό, εξέφρασε μιλώντας στην «δ» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ξεκαθαρίζοντας ότι σε έρευνες που έγιναν στο hotspot δεν βρέθηκαν ούτε τσεκούρια, ούτε νυστέρια. «Είναι άραγε αστυνομικός αυτός που κάνει τις καταγγελίες ή πρόκειται για κύκλους που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα; Χθες που ήμουν στο hotspot όλα ήταν ήρεμα. Μετά την εξέγερση, έγιναν έρευνες και δεν βρέθηκαν ούτε τσεκούρια, ούτε μαχαίρια, ούτε νυστέρια. Δυστυχώς κάποιοι, κάνουν βρώμικη πολιτική, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν όντως κάτι με αυτό τον τρόπο. Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, μας ενδιαφέρει να κρατάμε τους μετανάστες ήρεμους. Κι εμείς δεν θέλουμε το hotspot εδώ αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Τι θέλουν να κάνουμε, να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Δεν χρειάζεται να κινδυνολογούμε, δεν καταφέρνουμε τίποτα με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε στην «δ» ο δήμαρχος της Λέρου. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.