Ιταλία: Ανοίγουν τα σύνορα από τις 3 Ιουνίου, αλλά μόνο για τις χώρες Schengen

Η κυβέρνηση στην Ιταλία συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς και από τις 3 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα σύνορα για τους κατοίκους των χωρών Schengen, οι οποίοι δε θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας 14 ημερών.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Ρωσικός Σύνδεσμος Tour Operators ATORUS, σύμφωνα με κυβερνητικό ανακοινωθέν θα επιτρέπονται τα ταξίδια για τους Ιταλούς και από τις 18 Μαΐου θα ανοίξουν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Ωστόσο, εάν κριθεί απαραίτητο οι αρχές μπορεί να επιβάλλουν ξανά μέτρα περιορισμού.

Σχετικά με την άδεια εισόδου ταξιδιωτών από χώρες Schengen χωρίς να υπαχθούν σε καραντίνα 14 ημερών, ο Ιταλός Πρωθυπουργός,  Giuseppe Conte, δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα υπολογισμένο ρίσκο» και ότι ενδέχεται να υπάρξει έξαρση του ρυθμού μετάδοσης.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην Ευρώπη

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa δήλωσε στις 15 Μαΐου ότι από τις 6 Ιουνίου θα ανοίξουν οι παραλίες υπό την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και αποστάσεων.

Η Ισπανία προχωράει στη 2η φάση της χαλάρωσης της καραντίνας για το 70% του πληθυσμού της. Ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Salvador Illa ανέφερε ότι η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη τελούν υπό πιο αυστηρούς περιορισμούς, αν και στα καταστήματα δε θα χρειάζεται πλέον να κάνουν οι πελάτες κράτηση θέσεων.
 

Πηγή: money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.