Ολοι οι μετανάστες στο Πυλί μεταφέρθηκαν εντός της δομής

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απαγόρευση κυκλοφορίας και στις δομές μεταναστών & προσφύγων και αφορά στο χρονικό διάστημα έως και τις 21 Απριλίου. Όπως δήλωσε στο ‘ΒτΚ» ο πρόεδρος των αστυνομικών κ. Αντώνης Κυδωνάκης ισχύει κανονικά και έχουν ήδη ενημερωθεί οι διαμένοντες για τις νέες αλλαγές. Έτσι η έξοδος μαζικά απαγορεύεται και για τα είδη ανάγκης θα πηγαίνει στα πλησιέστερα καταστήματα ένας εκπρόσωπος ανά οικογένεια ή ένας εκπρόσωπος ανά γκρουπ ατόμων. Οι αγορές θα γίνονται συγκεκριμένες ώρες και πλέον λόγω του κορονοιού θα υπάρχει ουσιαστικά ελεγχόμενη είσοδος έξοδος στο Χοτ Σποτ στο Πυλί.

Επίσης οι σκηνές που υπήρχαν περιμετρικά της δομής απομακρύνθηκαν και οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν εντός του ΚΥΤ καθώς πρόκειται να τοποθετηθούν υγειονομικοί οικίσκοι περιμετρικά τη δομής όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μηταράκης.

Πάντως το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα ύποπτο κρούσμα στο Χοτ Σποτ. « Δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ούτε κάποιος εμφάνισε συμπτώματα στο Χοτ Σποτ», δήλωσε ο κ. Κυδωνάκης.

Προβληματισμός υπάρχει για το που θα τοποθετηθούν νεοαφιχθέντες εφόσον υπάρξουν καθώς δεν έχει προβλεφθεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας. « Δημιουργείται ένα πρόβλημα με όσους μετανάστες έρθουν, από εδώ και στο εξής. Δεν έχει οριστεί κάποιος χώρος φιλοξενίας και ο δήμαρχος σωστά δεν πρόκειται να διαθέσει ξανά την αίθουσα αναμονής στο λιμάνι. Με επιστολή μας στο Υπουργείο έχουμε ζητήσει να καθοριστεί ένας χώρος και να προβλεφθεί να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες όσοι παράνομοι μετανάστες έρθουν στην Κω ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία».

Πάντως για αποσυμφόρηση της δομής, δεν διαφαίνεται να πραγματοποιείται όσο υπάρχει ο ιός και η διαδικασία έχει μάλλον παγώσει. « Δεν προβλέπεται για την ώρα καμία μετακίνηση ή επαναπροώθηση παρά μόνο για όσους εισέρχονται παράνομα στην χώρα τώρα όπου έχει ανασταλεί η διαδικασία του ασύλου. Λόγω του ιού έχουν προσωρινά παγώσει οι μεταγωγές και η κατάσταση παραμένει ίδια» μας εξήγησε ο πρόεδρος των αστυνομικών.

 

Σάντυ Λαδικού

πηγη:https://vimatisko.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-1/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%85%CE%BB%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF?fbclid=IwAR1IeZeiAoq3XhYp2Fa7Jkg4AtzTP1aoa9qPjwk-a9sgSCCvupqT3UkU78Y#.XnsbhTl2hVQ.facebook

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.